Ota yhteyttä

Green Toilet 330 kompostoiva käymälä

669,00 

Green Toilet 330 on tehokkaasti kompostoiva ja nesteen erotteleva kompostikäymälä, jolla on reilu kapasiteetti monenlaisissa käyttökohteissa.  Se on helppo asentaa niin vanhaan kuin uuteen huussiin. Green Toiletin kompostointitehokkuus on omaa luokkaansa.  Säiliö on varustettu pyörillä joten tyhjennys käy vaivattomasti.

 • vuosikymmenten hyvät käyttökokemukset
 • hajuton, yksinkertainen, toimintavarma
 • ehdottoman ekologinen valinta
Tuote ei vaadi vettä Tuote ei vaadi sähköä

Varastossa: yli 15 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Green Toilet erottelee nesteen kiinteästä jätteestä säiliön kaksoispohjan rakenteen avulla. Säiliö on varustettu pyörillä, joten tyhjennys käy vaivattomasti muutamassa minuutissa.  Kompostoiva Green Toilet ei tarvitse sähköä tai viemäriliitäntää toimiakseen. Green Toilet 330 kapasiteetti on hyvä, joten se sopii suuremmille perheille mökille ja ympärivuotiseen käyttöön sekä julkisiin kohteisiin.

GREEN TOILET KOMPOSTIKÄYMÄLÄN EDUT

 • Tehokkaasti kompostoiva
 • Suomessa valmistettu
 • Käytössä testattu jo vuosikymmenien ajan
 • Ekologinen
 • Hajuton
 • Rajaton kapasiteetti vaihtosäiliöillä
 • Pitkät huoltovälit
 • Kestävä, ei sisällä helposti rikkoutuvia osia
 • Hallittu nesteenkäsittely
 • Matalat käyttökustannukset

TOIMINTAPERIAATE

Green Toiletin kompostisäiliön sisässä on ainutlaatuinen kaksoispohja, joka erottelee ylimääräisen nesteen kompostista. Näin kompostoituminen alkaa jo käytön aikana. Kaksoispohja toimii kuten kaikille tuttu altakasteluruukku: osa nesteestä pääsee imeytymään takaisin kompostimassaan ja kiihdyttää kompostoitumisprosessia. Tehokkaan kompostoitumisen edellytys on, että massa on sopivan kosteaa: ei märkää eikä liian kuivaa.

Green Toiletin käyttö perustuu eräkompostointiin: kun käytössä oleva säiliö on täynnä, se vedetään pyörien avulla pois ja tilalle laitetaan vaihtosäiliö. Vaihtoehtoisesti, jos varasäilitötä ei ole käytössä, voi vähintäänkin esikompostoituneen Green Toiletin tyhjentää esimerkiksi puutarhakompostoriin ja jatkaa kompostointia loppuun saakka siellä.

Hajuttomuuden takeena kompostoinnin lisäksi on Green Toiletin tuuletusputki. Sen avulla ilmavirta pysyy oikeansuuntaisena: istuimesta ja kompostisäiliöstä tuuletusputkea pitkin ulos. Se vaikuttaa myös paljon nesteen haihdutukseen, etenkin lämpimällä säällä, jolloin suotonestettä tulee vähemmän. Tuuletusta voi tarvittaessa tehostaa tuulituulettimella tai sähköisellä kanavatuulettimella.

Kompostikäymälän ylimääräinen neste eli suotoneste, erottuu kaksoispohjan ansiosta kompostista ja valuu pohjan nesteletkua pitkin keräilykanisteriin. Vaihtoehtoinen käsittelytapa suotonesteelle on ohjata se GeoTrap Huussisuodattimeen ja siitä puhdistettuna maastoon.

TOIMITUSSISÄLTÖ

 • kompostisäiliö kaksoispohjalla 330 litraa
 • kansi ja säädettävä jätekuilu 20 cm
 • pyörästö
 • ilmastointisarja: 2 x 100 cm tuuletusputki, joustoputki 50 cm, tuuletusputken hattu, yhteet sekä kiinnikkeet
 • nesteletku 150 cm (tarvittaessa pidempi – ota yhteys meihin)
 • suotonestekanisteri 20 litraa
 • säkki kuiviketta
 • styrox lämpöistuin, kovikelevy, kiinnikkeet
 • asennus- ja käyttöohje

ASENNUS

Tuotteen mukana tulee selkeä kuvallinen asennus- ja käyttöohje.

Koko kompostisäiliö ja jätekuilu asettuu istuinpulpetin alle. Green Toiletin jätekuilu on säätyvä: se voidaan asettaa 1-20 cm säiliön yläpuolelle. Tämä helpottaa erityisesti vanhaan huussiin asennusta.

Istuinpulpetin alapuolella tulisi olla vähintään noin 92 cm tilaa säiliölle ja minimissään 66 cm leveä aukko huussin takana. Tarvittaessa voi usein lisätilaa saada kaivamalla maata pois istuinpulpetin alta tai korottamalla huussia tai istuinpulpettia. Jos jätekuilu jää alatasoon, voi siitä sahata ylimääräisen osan pois.

Tuuletusputki viedään usein huussin tai talon ulkoseinää pitkin ylös. Tuuletus toimii parhaiten, kun putki viedään mahdollisimman suoraan ylös ja mielellään yli harjan. Tarvittaessa kaikkia tuuletusputkitarvikkeita saa meiltä erikseen lisää, mikäli peruspaketti ei riitä.

Tutustu Green Toiletin esittelyvideoon sekä esittelykuviin.

Niistä saat vinkkejä asennukseen.

HUOLTO

Kun Green Toilet kompostisäiliö täyttyy, irrotetaan tuuletusputken ensimmäinen jousto-osa sekä nesteletku säiliöstä. Pyörästö asetetaan paikoilleen omaan hahloonsa säiliössä, elleivät ne ole jo valmiiksi paikoillaan. Nämä kaikki toimenpiteet tehdään ilman työkaluja, käsin irrottamalla. Tämän jälkeen vedetään säiliö paikoiltaan ulos renkaiden avulla.

Kun käytössä on vaihtosäiliö, pohjustetaan sen pohja kuivikkeella noin 10-15 cm paksuudelta. Tämän jälkeen laitetaan kuilukansi tyhjän säiliön päälle ja asetetaan paikoilleen istuimen alle.  Täyden Green Toilet säiliön päälle laitetaan suljettu kansi ja sen voidaan siirtää sopivaan paikkaan jälkikompostoitumaan seuraavaan vaihtoon saakka.

KÄYTTÖKOHTEET

Isompi Green Toilet 330 sopii erinomaisesti mökille suuremmalle käyttäjäporukalle kuin myös julkisiiin kohteisiin: kesäkahviloihin, vierasvenesatamiin, luontoreiteille tms. matkailukohteisiin. Se on oikea valinta myös kun halutaan mahdollisimman pitkät huoltovälit käymälälle.

Avustamme myös käymäläkohteen suunnittelussa tarvittaessa.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

Green Toilet tuoteperheestä löytyvät vaihtoehdot:

 • pienempi Green Toilet 120 Family, joka sopii perhekäyttöön. Se on kooltaan kompakti ja sitä pystyy hyvin yksin siirtelemään
 • Green Toilet LUX, joka on posliini-istuimella varustettu kompostoiva kuivakäymälä sisätiloihin

Lisävarusteet:

LEVEYS SYVYYS KORKEUS
Kompostisäiliön koko 66 cm 82 cm kuilua säätämällä min 92 – max 112 cm
Tuotepaketin paino 39 kg
Tuuletusputki kyllä halk. 110 mm pituus 200 cm + 50 cm jousto-osa
Nesteletku kyllä halk. 32 mm pituus 150 cm

Green Toilet 330 mitat

Green Toilet kokoonpano

GreenToilet 330 mittakuva tarkka

Green Toilet 330 asennettuna
Green Toilet 330 asennettuna esteettömään huussiin. Käymälän suotonesteet kerätään kanisteriin, joka ei kuvassa näy.
Green Toilet kuilusta astian sisään näkyvyys
Tältä näyttää Green Toiletin sisällä huussin istuin aukosta katsottuna. Ei haise yhtään! Täysin hajuton 100 %.
Toimitus Green Toilet
“kiitos nopeasta Green Toilet toimituksesta Pikkuvihreä” – asiakkaamme palaute. Tilaa Green Toilet. Toimitamme tilauksen muutamassa arkipäivässä vaikka mökille asti.

Voiko Green Toiletin asentaa sisätilaan?

Kyllä voi ja niin monet ovat tehneetkin. Ensiarvoisen tarkeää tällöin on huolehtia riittävästä ja oikein asennetusta tuuletuksesta. Aina, kun se on mahdollista, olisi tuuletus varmistettava sähköisellä kanavatuulettimella.

Jos vessan lattian alla on tilaa, niin paras ratkaisu olisi asentaa Green Toilet kahteen tasoon ja sijoittaa wc-tilaan posliinipytty. Tästä on valmis tuotepaketti Green Toilet Lux.

Jos taas tilaa alapuolella ei ole, kuten esimerkiksi laatalle perustetuissa taloissa, voidaan kompostori tuoda ulkoseinästä sisään ja wc-tilaan tehdä siisti pulpetti istuin. Ohessa muutamia ratkaisuesimerkkejä tästä: Tuotekortti GT pulpetti-istuimella ja Tuotekortti GT pulpetti-istuimella huolto edestä

Mitä jos komposti jäätyy Green Toiletissa?

Jäätyminen ei haittaa Green Toilet kompostoria. Kompostoitumisprosessi kyllä pysähtyy talvella pakkasaikaan, mutta jatkuu taas luonnollisesti keväällä kompostin sulettua.

Green Toiletia voi hyvin käyttää talvellakin, vaikka kompostori olisi jäässä.

Minne voin tilata?

Hinta sisältää ilmaisen toimituksen Matkahuollon noutopisteeseen. Kotiin toimituksen hinta vaihtelee hieman tilauksen kokonaispainosta riippuen. Halutessasi voit myös itse noutaa Green Toiletin Rymättylästä varastoltamme. Kaikki toimitustavat ja niiden hinnat ovat esillä kassalla. Huomaathan täyttää ensin toimitusosoitteen, jotta näet kaikki tarjolla olevat toimitustapamme.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Pääsääntöisesti Green Toiletin toimitusaika on 1-3 arkipäivää tilauksesta, jolloin tuote on noudettavissa kassalla valitsemastasi Matkahuollon noutopisteestä.

Kotiin toimitus tuo yleensä yhden päivän lisää toimitusaikaan, jolloin toimitusaika on arviolta 2-4 arkipäivää.

Halutessasi voit tilata tuotteen nyt ja ilmoittaa kassalla myöhemmän päivämäärän, jolloin toivot toimitusta (esimerkiksi kuukauden päästä mökkikuntasi Matkahuoltoon).

Voiko Green Toiletiin laittaa myös biojätettä?

Tämä on yleinen kysymys, johon on kaksijakoinen vastaus: Kompostoitumisen puolesta keittiön biojätteet hyvin maatuisivat käymäläjätteen kanssa, mutta usein biojäte on myös hyönteismagneetti. Monet eivät halua kärpäsiä tai muita hyönteisiä puuceehen ja siksi voi olla parempi käyttää erillistä kompostoria keittiöjätteelle. Jos taas ei koe tätä ongelmaksi, niin silloin voi kaiken kompostoida samassa. On myös huomioitavaa, että biojätteistä vain osa, kuten kala ja liha, keräävät helposti kärpäsiä. Esimerkiksi juuresten kuoret voi joka tapauksessa huoletta laittaa Green Toiletiin.

 

Green Toilet välipohja

Green Toilet erottelee siivilöiden virtsan kiinteästä käymäläjätteestä ainutlaatuisella välipohjalla astian sisässä. Välipohjan ansiosta käymälä on täysin hajuton ja kompostoi tehokkaasti jätökset mullaksi.

Säädettävä kuilu

Korkeus suuntaan säädettävän kuilun (0-30 cm) ansiosta Green Toilet sopii kaikkiin huusseihin ja pulpetti-istuimiin maastosta ja huussin rakenteista riippumatta. Tarvittaessa meiltä voit tilata myös erityispitkän kuilun aina asennuskohteesi mukaan. Kysy lisää asiakaspalvelustamme!

Vaihtosäiliö Green Toiletille

Green Toiletille on saatavilla myös vaihtosäiliö, joka voidaan ottaa tarvittaessa käyttöön edellisen käymäläastian täytyttyä. Vaihtosäiliön ansiosta huolto on erittäin vaivatonta ja miellyttävää. Toisen käymäläastian ollessa käytössä, toinen kompostoituu rauhassa loppuun asti esimerkiksi pihamaalla. Vaihtosäiliö myydään erikseen.

Reilu kapasiteetti muttei liian suuri

Green Toiletin 330-litrainen tilavuus takaa reilun kapasiteetin ja sitä myöten pitkän huoltovälin. Käymälälaite ei kuitenkaan ole liian suuri etteikö sitä pystyisi vaivatta huoltamaan ja esimerkiksi vaihtoastiaa vaihtamaan täyttyneen tilanne.

Säädettävä korkeus: 92-112 cm, leveys: 66 cm, syvyys: 82 cm.

Välitän työkseni mökkejä ja olen törmännyt jos jonkinlaisiin hyyskiin. Omalle mökille ostin 2kpl isompia greentoileteja ja vaihdan ne vuorovuosin käyttöön. Ei haise enää kuten vanha systeemi. Edellisen kesän mujut jälkikompostoituvat seuraavana kesänä kukkamullaksi eli perinteinen kakanhautausshow jäi pois. Teemu, Naantali

Loistava kokonaisuus! 8kpl käytössä Pensar Sydin alueella ja toimii moitteettomasti.

Nämä testattu muutamana kesänä pursiseuran ulkosataman käytössä ( 2 kpl)- hyvä ja hajuton käymälä, jonka pystyy tyhjentämään yksin; toimii.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: