Ota yhteyttä
Ale!

Paketti Green Toilet 330 kompostikäymälä ja vaihtosäiliö

Alkaen: 895,00 

Green Toilet 330 on kompostoiva ja nesteen erotteleva kuivakäymälä. Green Toilet on helppo asentaa niin vanhaan huussirakennukseen kuin uuteenkin. Kompostointitehokkuus on omaa luokkaansa säiliön erottelevan kaksoispohjan ansiosta.  Huolto perustuu vaihtosäiliön käyttöön. Tässä valmis paketti käymälään vaihtosäiliön kanssa!

 • iso koko sopii isommallekin käyttäjäjoukolle
 • huolto käy minuuteissa ilman lapiointia
 • toimii hyvin myös julkisissa kohteissa
Tuote ei vaadi vettä Tuote ei vaadi sähköä

Valitse haluamasi lisävarusteet:

Tuulituuletin musta (suositus)

Tuulen voimalla herkästi pyörivä, laadukas Pikkuvihreä tuulituuletin. Sopii esimerkiksi kuivakäymälän tuuletukseen tai pienen mökin ilmanvaihdon tehostamiseen. Sopii joko 75 tai 110 mm tuuletusputkeen. Huippuherkkä laakeri!

GeoTrap Huussisuodatin

GeoTrap Huussisuodatin on tarkoitettu kompostikäymälöiden ylijäämänesteen käsittelyyn.  Suodattimessa käytetään GeoTrap Haju- ja ravinnesiepparimassaa, joka sitoo itseensä suotonesteen ravinteet tehokkaasti.  GeoTrap Huussisuodatin helpottaa kuivakäymälän hoitoa, kun suotonesteitä ei tarvitse erikseen keräillä ja käsitellä.

 • luonnollinen tapa palauttaa ravinteet kiertoon
 • eroon kanisterikeräilystä
 • helppo asentaa ja huoltaa

Kuvaus

Green Toilet erottelee nesteen kiinteästä jätteestä säiliön kaksoispohjan rakenteen avulla. Säiliö on varustettu pyörillä, joten tyhjennys käy vaivattomasti muutamassa minuutissa.  Kompostoiva Green Toilet ei tarvitse sähköä tai viemäriliitäntää toimiakseen. Green Toilet 330 kapasiteetti on hyvä, joten se sopii suuremmille perheille mökille ja ympärivuotiseen käyttöön sekä julkisiin kohteisiin.

GREEN TOILETIN EDUT

 • Tehokkaasti kompostoiva
 • Suomessa valmistettu
 • Käytössä testattu jo vuosikymmenien ajan
 • Ekologinen
 • Hajuton
 • Rajaton kapasiteetti vaihtosäiliöillä
 • Pitkät huoltovälit
 • Kestävä, ei sisällä helposti rikkoutuvia osia
 • Hallittu nesteenkäsittely
 • Matalat käyttökustannukset

TOIMINTAPERIAATE

Green Toiletin kompostisäiliön sisässä on ainutlaatuinen kaksoispohja, joka erottelee ylimääräisen nesteen kompostista. Näin kompostoituminen alkaa jo käytön aikana. Kaksoispohja toimii kuten kaikille tuttu altakasteluruukku: osa nesteestä pääsee imeytymään takaisin kompostimassaan ja kiihdyttää kompostoitumisprosessia. Tehokkaan kompostoitumisen edellytys on, että massa on sopivan kosteaa: ei märkää eikä liian kuivaa.

Green Toiletin käyttö perustuu eräkompostointiin: kun käytössä oleva säiliö on täynnä, se vedetään pyörien avulla pois ja tilalle laitetaan vaihtosäiliö. Täyden säiliön päälle laitetaan suljettu kansi ja se voidaan antaa kompostoitua loppuun rauhassa. Näin kuivakäymälän huolto käy muutamassa minuutissa eikä raakaa käymäläjätettä tarvitse käsitellä lainkaan. Täysi vaihtosäiliö voidaan antaa olla ja kompostoitua, kunnes on seuraavan vaihdon aika. Sen jälkeen vaihtosäiliön sisältö on todennäköisesti jo valmista käytettäväksi maanparannukseen.

Hajuttomuuden takeena kompostoinnin lisäksi on Green Toiletin tuuletusputki. Sen avulla ilmavirta pysyy oikeansuuntaisena: istuimesta ja kompostisäiliöstä tuuletusputkea pitkin ulos. Se vaikuttaa myös paljon nesteen haihdutukseen, etenkin lämpimällä säällä, jolloin suotonestettä tulee vähemmän. Tuuletusta voi tarvittaessa tehostaa tuulituulettimella tai sähköisellä kanavatuulettimella.

Kompostikäymälän ylimääräinen neste eli suotoneste, erottuu kaksoispohjan ansiosta kompostista ja valuu pohjan nesteletkua pitkin keräilykanisteriin. Vaihtoehtoinen käsittelytapa suotonesteelle on ohjata se GeoTrap Huussisuodattimeen ja siitä puhdistettuna maastoon.

TOIMITUSSISÄLTÖ

 • kompostisäiliö kaksoispohjalla 330 litraa
 • kansi ja säädettävä jätekuilu 20 cm
 • vaihtosäiliö Green Toilet 330 kaksoispohjalla ja suljetulla kannella
 • pyörästö
 • ilmastointisarja: 2 x 100 cm tuuletusputki, joustoputki 50 cm, tuuletusputken hattu, yhteet sekä kiinnikkeet
 • nesteletku 150 cm (tarvittaessa pidempi – ota yhteys meihin)
 • suotonestekanisteri 20 litraa
 • säkki kuiviketta
 • styrox lämpöistuin, kovikelevy, kiinnikkeet
 • asennus- ja käyttöohje

ASENNUS

Tuotteen mukana tulee selkeä kuvallinen asennus- ja käyttöohje.

Koko kompostisäiliö ja jätekuilu asettuu istuinpulpetin alle. Green Toiletin jätekuilu on säätyvä: se voidaan asettaa 1-20 cm säiliön yläpuolelle. Tämä helpottaa erityisesti vanhaan huussiin asennusta.

Istuinpulpetin alapuolella tulisi olla vähintään noin 92 cm tilaa säiliölle ja minimissään 66 cm leveä aukko huussin takana. Tarvittaessa voi usein lisätilaa saada kaivamalla maata pois istuinpulpetin alta tai korottamalla huussia tai istuinpulpettia. Jos jätekuilu jää alatasoon, voi siitä sahata ylimääräisen osan pois.

Tuuletusputki viedään usein huussin tai talon ulkoseinää pitkin ylös. Tuuletus toimii parhaiten, kun putki viedään mahdollisimman suoraan ylös ja mielellään yli harjan. Tarvittaessa kaikkia tuuletusputkitarvikkeita saa meiltä erikseen lisää, mikäli peruspaketti ei riitä.

Tutustu Green Toiletin esittelyvideoon sekä esittelykuviin.

Niistä saat vinkkejä asennukseen.

HUOLTO

Kun Green Toilet säiliö täyttyy, irrotetaan tuuletusputken ensimmäinen jousto-osa sekä nesteletku säiliöstä. Pyörästö asetetaan paikoilleen omaan hahloonsa säiliössä, elleivät ne ole jo valmiiksi paikoillaan. Nämä kaikki toimenpiteet tehdään ilman työkaluja, käsin irrottamalla. Tämän jälkeen vedetään säiliö paikoiltaan ulos renkaiden avulla.

Kun käytössä on vaihtosäiliö, pohjustetaan sen pohja kuivikkeella noin 10-15 cm paksuudelta. Tämän jälkeen laitetaan kuilukansi tyhjän säiliön päälle ja asetetaan paikoilleen istuimen alle.  Täyden Green Toilet säiliön päälle laitetaan suljettu kansi ja sen voidaan siirtää sopivaan paikkaan jälkikompostoitumaan seuraavaan vaihtoon saakka.

KÄYTTÖKOHTEET

Isompi Green Toilet 330 sopii erinomaisesti mökille suuremmalle käyttäjäporukalle kuin myös julkisiiin kohteisiin: kesäkahviloihin, vierasvenesatamiin, luontoreiteille tms. matkailukohteisiin. Se on oikea valinta myös kun halutaan mahdollisimman pitkät huoltovälit käymälälle.

Avustamme myös käymäläkohteen suunnittelussa tarvittaessa.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

Green Toilet tuoteperheestä löytyvät vaihtoehdot:

 • pienempi Green Toilet 120 Family, joka sopii perhekäyttöön. Se on kooltaan kompakti ja sitä pystyy hyvin yksin siirtelemään
 • Green Toilet LUX, joka on posliini-istuimella varustettu kompostoiva kuivakäymälä sisätiloihin

Lisävarusteet:

 

LEVEYS SYVYYS KORKEUS
Kompostisäiliön koko 66 cm 82 cm kuilua säätämällä min 92 – max 112 cm
Tuotepaketin paino 39 kg
Tuuletusputki kyllä halk. 110 mm pituus 200 cm + 50 cm jousto-osa
Nesteletku kyllä halk. 32 mm pituus 150 cm

Green Toilet 330 mitat

Green Toilet kokoonpano

GreenToilet 330 mittakuva tarkka

Voiko Green Toiletin asentaa sisätilaan?

Kyllä voi ja niin monet ovat tehneetkin. Ensiarvoisen tarkeää tällöin on huolehtia riittävästä ja oikein asennetusta tuuletuksesta. Aina, kun se on mahdollista, olisi tuuletus varmistettava sähköisellä kanavatuulettimella.

Jos vessan lattian alla on tilaa, niin paras ratkaisu olisi asentaa Green Toilet kahteen tasoon ja sijoittaa wc-tilaan posliinipytty. Tästä on valmis tuotepaketti Green Toilet Lux.

Jos taas tilaa alapuolella ei ole, kuten esimerkiksi laatalle perustetuissa taloissa, voidaan kompostori tuoda ulkoseinästä sisään ja wc-tilaan tehdä siisti pulpetti istuin. Ohessa muutamia ratkaisuesimerkkejä tästä: Tuotekortti GT pulpetti-istuimella ja Tuotekortti GT pulpetti-istuimella huolto edestä

Mitä jos komposti jäätyy Green Toiletissa?

Jäätyminen ei haittaa Green Toilet kompostoria. Kompostoitumisprosessi kyllä pysähtyy talvella pakkasaikaan, mutta jatkuu taas luonnollisesti keväällä kompostin sulettua.

Green Toiletia voi hyvin käyttää talvellakin, vaikka kompostori olisi jäässä.

Minne voin tilata?

Hinta sisältää ilmaisen toimituksen Matkahuollon noutopisteeseen. Kotiin toimituksen hinta vaihtelee hieman tilauksen kokonaispainosta riippuen. Halutessasi voit myös itse noutaa Green Toiletin Rymättylästä varastoltamme. Kaikki toimitustavat ja niiden hinnat ovat esillä kassalla. Huomaathan täyttää ensin toimitusosoitteen, jotta näet kaikki tarjolla olevat toimitustapamme.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Pääsääntöisesti Green Toiletin toimitusaika on 1-3 arkipäivää tilauksesta, jolloin tuote on noudettavissa kassalla valitsemastasi Matkahuollon noutopisteestä.

Kotiin toimitus tuo yleensä yhden päivän lisää toimitusaikaan, jolloin toimitusaika on arviolta 2-4 arkipäivää.

Halutessasi voit tilata tuotteen nyt ja ilmoittaa kassalla myöhemmän päivämäärän, jolloin toivot toimitusta (esimerkiksi kuukauden päästä mökkikuntasi Matkahuoltoon).

 

Kätevä systeemi vaihdon voisi tehdä vaikka pukupäällä!!

Helppo ja siisti tyhjentää. Mielestäni reikä voisi olla hitusen suurempi tai soikea, johon sopisi paremmin vanha istuinkehys.

Yksi parhaista ostopäätöksistä joita olen ikinä tehnyt. Meillä on ollut Pikkuvihreä Green Toilet jo yli 18 vuotta eikä päivääkään ole ollut ongelmia. Turusta aikanaan ostin kaksi Green Toilet kompostiastiaa, joista toisen vaihdan aina käyttöön toisen täytyttyä. Kompostoitunut “tavara” ei haise yhtään ja voi ihan vaikka käsin levitellä pihamaalle. Kerrassaan nerokas systeemi. Metallisen välipohjan jouduin vuosia sitten vaihtamaan uuteen vanhan haperruttua pois, mutta nyt kestää isältä pojalle! Kiitos Pikkuvihreä

Kiitos palautteesta! Green Toiletin välipohja valmistettiin aikanaan metallista, mutta nykyään sekin on kestävää muovia, jolloin tuota hapertumista ei pääse tapahtumaan, vaan koko systeemi kestää vuosikymmeniä.

Eemeli

Show reviews in all languages (6)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: