Ota yhteyttä

Pakastava käymälä

Pakastava käymälä – tai jäädyttävä wc – kuten monet sitä sanovat, on yllättävänkin helppo ratkaisu monen mökin ja viemärittömän asumuksen käymäläratkaisuksi. Se on toiminnaltaan kuin minikokoinen pakastin.

Pakastavassa käymälässä kaikki käymäläjäte ja paperit menevät samaan jätesäiliöön ja ne jäätyvät käymälän sisällä. Mitään hajuja ei pääse muodostumaan, koska jäätyminen pysäyttää kaiken mikrobitoiminnan.

Pakastavan wc:n käyttöönotto on helppoa

Pakastavan wc:n parhaita puolia ovat sen helppo asennus ja pieni energiankulutus. Se ei vaadi asennukseen mitään läpivientejä rakenteisiin esimerkiksi tuuletukselle, vaan ainoastaan sähköpistokkeen. Se voidaan siis helposti sijoittaa pieneen vapaaseen tilaan: saunan eteiseen, rappusten alle, vapaaseen komeroon yms. Se tuo lisämukavuutta mökillä oleskeluun etenkin pimeään ja kylmään aikaan, kun ulkohuussiin ei ole mukava mennä. Hyvä puoli sisäkäytössä on myös se, että mitään kuiviketta ei tarvita.

Kun jäädyttävän käymälän ottaa käyttöön, on samalla mietittävä valmiiksi, miten kompostoi siitä tulevan jätteen. Paras vaihtoehto on hankkia samalla erillinen käymäläjätekompostori, mutta mahdollisesti voit hyödyntää jo olemassa olevaa kompostoriasi tai kompostoivaa puuceetä. Kun pakastavan käymälän jätesäiliö alkaa täyttyä, otetaan sisä-ämpäri ulos ja viedään jäätynyt jäte kompostiin. Käymälän jätesäiliössä käytetään biohajoavia pusseja, jotka helpottavat tyhjennystä ja puhtaanapitoa. Pussit maatuvat muun käymäläjätteen mukana.

Pakastava käymälä sopii parhaiten “kakkosvessaksi”

Hyvin yleinen käymäläratkaisu vapaa-ajan asunnoilla on, että pääasiassa käytetään ulkona kompostoivaa puuceetä, mutta ”kakkosvessana” sisällä on jäädyttävä wc. Mökeillä, missä oleskellaan ympäri vuoden, tämä yhdistelmä on osoittautunut hyvin toimivaksi. Pakastavaa käymälää käytetään enemmän yöllä, kylmällä ja liukkaaseen aikaan, huussia sitten muulloin enemmän. Tällöin ei pakastavan käymälän tuotoksista tule liiallista rasitetta kompostoitaessa, mutta saadaan hyvin lisättyä mukavuutta ja turvallisuutta mökillä oleskeluun.

Järjestä:

Kysyttävää pakastavista käymälöistä? Me auttamme sinua mieluusti!

Soita meille rohkeasti tai laita vaikka sähköpostia niin katsotaan asiaa yhdessä!

02-242 1089 [email protected]