Ota yhteyttä

GeoTrap harmaavesisuodatin

Alkaen: 679,00 

GeoTrap harmaavesisuodatin on Suomessa valmistettu, tehokas, varmatoiminen sekä yksinkertainen pienpuhdistamo esimerkiksi kesämökin harmaiden jätevesien (esim. saunasta ja keittiöstä) suodatukseen. Teho perustuu GeoTrap-ravinnesiepparimassaan, joka on kehitetty Turun Yliopiston ja Åbo Akademin yhteistyönä.

 • asennus joko maan päälle tai upottaen
 • yksinkertainen huoltaa
 • erinomaiset puhdistustulokset
Tuote ei vaadi sähköä Ilmainen toimitus

Valitse haluamasi lisävarusteet:

Sulanapitokaapeli talvikäyttöön (10 m)

Enston laadukas sulanapitokaapeli jäätymisen ehkäisemiseksi eri kohteisiin, kuten kompostiin, harmaavesisuodattimeen. Saatavana eri pituuksia.

Extra suodatinmateriaalit

GeoTrap suodatinmassat harmaavesisuodattimeen. Vaihtopaketissa on kaksi pussia: massa A - GeoTrap ravinnesieppari ja massa B mineraalihiekka. Paino yhteensä 14 kg.

Lue lisää

Varastossa: 14 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Harmaissa jätevesissä (pesuvesissä) on ravinteita sekä esimerkiksi keittiöstä tulevaa rasvaa ja kiintoainetta, joka on puhdistettava ennen luontoon päästämistä. GeoTrap harmaavesisuodatin hoitaa tämän puhdistuksen tehokkaasti ja siitä voidaan purkaa puhdistettu jätevesi maastoon. GeoTrap on täysin luonnosta peräisin oleva mineraali, jolla on erinomainen kyky sitoa ravinteita, kuten fosforia ja typpeä, itseensä. Fosfori (P) ja typpi (N) ovat ravinteita, jotka luonnon vesistöihin päätyessään aiheuttavat vesistöjen rehevöitymistä.

Pikkuvihreän GeoTrap-harmaavesisuodatin pitää lähiympäristösi puhtaana. Massojen vaihtoväli on 1-2 kertaa vuodessa riippuen käytöstä. Yksi massa-annos GeoTrapia riittää jopa 700 käyttövuorokaudeksi/asukas. Puhdistusta voi myös tehostaa lisäämällä GeoTrapia käytön aikana suodattimeen.

TOIMINTAPERIAATE

Pikkuvihreän GeoTrap suodatin on toimintaperiaatteeltaan hyvin yksinkertainen (reaktiivinen suodatus). Jätevedet kulkevat suodattimessa GeoTrap-suodatinmassojen läpi ja massa reagoi ravinteiden kanssa siten että ne jäävät massaan. GeoTrap voidaan sijoittaa maan päälle, esim. talon alle tai se voidaan upottaa maahan, niin että vain kansi jää näkyviin. Suodatimassaa tulee suodattimen sisään kaksi pussia (=vaihtopanos) ja yleensä massojen vaihto tehdään kerran vuodessa.

Geotrap-suodatin soveltuu vapaa-ajan asuntojen kaikkien harmaiden vesien puhdistukseen. GeoTrap on erinomainen harmaavesisuodatin mökille. Sen kapasiteetti 300 l / vrk, mikä on usein riittävä vapaa-ajan käytössä. Mikäli käytössä on astianpesu- ja/tai pyykinpesukone, voidaan kapasiteettia kasvattaa rasvanerotuskaivon kanssa 600 litraan/vrk. GeoTrap soveltuu myös käytettäväksi pohjavesialueella ja siihen voidaan ohjata myös erottelevan käymälän virtsa.

GEOTRAP SUODATTIMEN EDUT

 • Yksinkertainen, kompakti puhdistusprosessi
 • Alhaiset asennus- ja käyttökustannukset
 • ei suuria maankaivuutöitä asennuksessa, voi olla kokonaan maan pinnalla
 • Alhaiset energiakulut
 • Puhdistusprosessi ei ole niin riippuvainen ympäristön lämpötilasta verrattuna biologisiin puhdistimiin
 • Ei tarvita pH:n säätelyä
 • Myös kuivakäymälän virtsa voidaan johtaa suodattimeen puhdistettavaksi
 • Tutkimustuloksiin perustuva harmaavesisuodatin mökille ja haja-asutusalueille
 • Käytetty suodatinmateriaali voidaan kompostoida

Linkki Ympäristöhallinnon sivuille GeoTrapiin.

Linkki Valonian puhdistustuloksiin.

MITAT

 • halkaisija 70 cm
 • korkeus 50 cm
 • alareunan kauluksen leveys 2 cm
 • Paino: ilman massoja 25 kg, massojen kanssa 39 kg.

TOIMITUSSISÄLTÖ

 • suodatinrunko ja -kansi
 • suodatinmassat A+B yht. 14 kg (yhden vuoden käyttöön)
 • tulo- ja lähtöyhteet sekä tiivisteet
 • äyskäri massojen vaihtoa varten
 • asennus- ja huoltoohje

HUOLTO

Kaikkia suodattimia pitää huoltaa määräajoin, jotta voidaan varmistua siitä, että ne toimivat oikein. GeoTrap-suodatin olisi hyvä huoltaa vähintään kerran vuodessa. Vanhat suodatinmassat äyskäröidään pois ja viedään esimerkiksi puutarhakompostiin. Itse massa ei ekompostoidu, mutta se parantaa kompostin ravinnepitoisuutta sekä rakennetta.

Käytetyn massan voi myös käyttää suoraan maanparannukseen tontilla, koska GeoTrap-mineraalista ei ravinteet enää liukene veteen, mutta kasvit pystyvät juuriston entsyymien avulla hyödyntämään niitä.

Tämän kaadetaan uudet suodatimassat suodattimeen. Tämän jälkeen käyttö voi jälleen jatkua.

KÄYTTÖKOHTEET

Tyypillinen käyttökohde GeoTrap-suodattimelle on perinteinen kesämökki, jossa on kuivakäymälä ja likavesiä tulee saunasta ja keittiöstä. Kaikki pesuvedet voi johtaa samaan suodattimeen, mikäli se maaston ja rakennusten sijainnin puolesta on mahdollista.

Huomioi, että kunnat soveltavat jätevesiasetusta hieman vaihdellen. Ennen hankintaa kannattaa olla yhteydessä oman kuntasi rakennusvalvonta- tai ympäristöpuoleen ja kysyä millaisia vaatimuksia harmaan veden puhdistukselle omalla kiinteistölläsi on.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

 • Jos tarvitaan enenmmän puhdistustehoa, esimerkiksi ympärivuotiseen käyttöön tai kun käytössä on astianpesukone, tulisi valita GeoTrap Pienpuhdistamopaketti, jossa on mukana rasvanerotuskaivo.
 • Jos käyttöä on runsaasti ja tarvitaan peruspakettia enemmän puhdistustehoa, voidaan tilauksesta GeoTrap-kaivoja valmistaa korkeampana, esim. 80-120 cm korkeina. Kysy meiltä lisää!
 • Vanhaan viemärilinjaan asennettaessa voi olla helpompaa tehdä läpiviennit paikan päällä. Sikis on mahdollista tilata GeoTrap-suodatin myös ilman valmiiksi porattuja reikiä. Kysy meiltä lisää!
 • korokerengas GeoTrap kaivoille kun suodattimet upotetaan maahan syvälle, esim. vanhaan viemärilinjaan
 • GeoTrap pumppukaivo, kun jätevettä joudutaan ohjaamaan esim. kauemmas rantaviivasta
 • Talvieristepaketti ympärivuotiseen talvikäyttöön.
 • itsesäätyvä lämmitinkaapeli talvikäyttöön, eri pituuksia

 

Talon alle asennettu GeoTrap
GeoTrap voidaan hyvin asentaa talon alle, jos tilaa on.
Talon alle asennettu GeoTrap
GeoTrapin toimintaperiaate on yksinkertainen ja varmatoiminen. Puhdistetun jäteveden ulostulo on hieman matalammalla kuin sisääntulo.
Airismaan GeoTrap harmaavesisuodatin
GeoTrap Harmaavesisuodattimen ja rasvanerotuskaivon voi myös kaivaa maahan ja maisemoida. Kaivuria työssä ei vaadita.

Airismaan GeoTrap harmaavesisuodatin

Voiko GeoTrap suodatinta käyttää talvella?

Mikäli harmaata vettä tulee myös talvella, on suodatin hyvä eristää esimerkiksi Finnfoam-levyllä asennusvaiheessa. Lisäksi voidaan käyttää myös itsesäätyvää pakkasvahtikaapelia suodattimessa.

Itse GeoTrap massa reagoi ravinteiden kanssa vielä hyvin alle 10 ° C lämpötiloissa, joissa muut biologiset puhdistustavat hidastuvat merkittävästi.

Jos mökillä käydään satunnaisesti talvella, on itsesäätyvä kaapeli itsessään riittävä varuste. Se voidaan laittaa päälle oleskelun ajaksi.

Jäätyminen ei aiheuta suodatinrunkoon tai massalle mitään vaurioita.

Onko sopiva esim. painevedelliseen mökkiin jossa käyttö pientä? 

Pääsääntöisesti kohteisiin, joissa on painevesi ja astianpesukone, vaatii viranomainen kaksiosaista suodatusta. Tällöin GeoTrap suodattimen eteen olisi asennettava GeoTrap rasvanerotuskaivo. Jos kuitenkin käyttö on vähäistä, voi olla että pelkällä suodatinosalla voi pärjätä. Kannattaa tiedustella asiaa suoraan oman mökkikunnan rakennnusvalvonnasta. Linjauksissa on eroja ja lopullisen päätöksen tekee kunta.

Minne voin tilata?

Hinta sisältää ilmaisen toimituksen Matkahuollon noutopisteeseen. Kotiin toimituksen hinta vaihtelee hieman tilauksen kokonaispainosta riippuen. Halutessasi voit myös itse noutaa tuotteet Rymättylästä varastoltamme. Kaikki toimitustavat ja niiden hinnat ovat esillä kassalla. Huomaathan täyttää ensin toimitusosoitteen, jotta näet kaikki tarjolla olevat toimitustapamme.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Pääsääntöisesti GeoTrap tilauksen toimitusaika on 1-3 arkipäivää tilauksesta, jolloin tuote on noudettavissa valitsemastasi Matkahuollon noutopisteestä.

Kotiin toimitus tuo yleensä yhden päivän lisää toimitusaikaan, jolloin toimitusaika on arviolta 2-4 arkipäivää.

Halutessasi voit tilata tuotteen nyt ja ilmoittaa kassalla myöhemmän toimituspäivämäärän, jolloin toivot toimituksen olevan (esimerkiksi kuukauden päästä mökkikuntasi Matkahuoltoon).

GeoTrap mineraalimassa sitoo ravinteet

GeoTrapin puhdistus perustuu Åbo Akademissä kehitettyyn GeoTrap ravinnesiepparimineraaliin, jolla on erinomainen kyky sitoa ravinteita, kuten fosforia ja typpeä, itseensä. Näin ravinteet eivät pääse harmaanveden mukana vesistöihin, jossa ne aiheuttaisivat rehevöitymistä. Sitä vastoin käytetyn mineraalimassan voi uusiokäyttää esimerkiksi kompostissa tai pihamaalla, jossa kasvit voivat hyödyntää ravinteita. Suosittelemme vaihtamaan GeoTrap mineraalimassat kerran vuodessa puhdistustulosten takaamiseksi.

GeoTrap on yksinkertainen ja varmatoiminen

GeoTrapin toimintaperiaate on varsin yksinkertainen ja sitä myöten varmatoiminen käytöstä riippumatta. Harmaavesisuodattimen sisässä on sisälieriö, jonka alta puhdistettava vesi on pakotettu kulkemaan. Näin harmaavesisuodattimen täyttyessä kaikki vesi virtaa varmasti mineraalimassan lävitse ja poistuu sitten vasta purkuputkesta ulos. Harmaavesisuodattimen mukana toimitetaan aina 75 mm yhteensopivat yhteet, jotta saat liitettyä suodattimen putkistoon.

Ei turhan suurikokoinen

GeoTrap Harmaavesisuodatin ei ole turhan suuri “laitos” omalle mökkitontille. Tuotteen koon puolesta et välttämättä tarvitse kaivuria, vaikka suodatin upotettaisiinkin maahan. Suodattimen voi halutessaan jättää maanpinnallekin, jos maaston muoto sen sallii. Harmaavesisuodatin kulkee kätevästi Matkahuollolla ja mahtuu esimerkiksi farmariauton perään.

Talvieriste ympärivuotiseen käyttöön

GeoTrap Harmaavesisuodattimiin ja Pienpuhdistamoihin on saatavilla myös talvieristepaketti, joka sisältää solukumista leikatun eristeen sekä pyöreän styrox-sisäkannen suodattimen sisälle. Mikäli suodatinta käytetään myös erityisen kylmällä kelillä, suosittelemme varustamaan harmaavesisuodattimen lisäksi itsesäätyvällä sulanapitokaapelilla.

Olen ollut tyytyväinen geoträppiin. Oli hyvä kun ei tarvinnut kaivaa maahaan, meillä niin kallioinen tontti.

Kätevä ja luonnonmukainen systeemi keittiön vesien käsittelyyn! Eikä hintakaan ole mahdoton. Iso suositus!

Täydellinen systeemi mökkiin. Täyttää myös tiskivedenkäsittelyn määräykset, vaikka olisi painevesi hanasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: