Ota yhteyttä

GeoTrap Huussisuodatin

129,00 

GeoTrap Huussisuodatin on tarkoitettu kompostikäymälöiden ylijäämänesteen käsittelyyn.  Suodattimessa käytetään GeoTrap Haju- ja ravinnesiepparimassaa, joka sitoo itseensä suotonesteen ravinteet tehokkaasti.  GeoTrap Huussisuodatin helpottaa kuivakäymälän hoitoa, kun suotonesteitä ei tarvitse erikseen keräillä ja käsitellä.

  • luonnollinen tapa palauttaa ravinteet kiertoon
  • eroon kanisterikeräilystä
  • helppo asentaa ja huoltaa
Tuote ei vaadi vettä Tuote ei vaadi sähköä

Varastossa: 15 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

GeoTrap Huussisuodatin on tarkoitettu kuivakäymälöiden suotenesteiden puhdistukseen. GeoTrap Huussisuodatin on siis suotoneste suodatin, jonka toiminta perustuu GeoTrap Haju- ja ravinnesiepparimassaan, joka kerää itseensä ravinteet suotonesteestä. Puhdistetun suotonesteen voi ohjata maastoon. GeoTrap Huussisuodatin on erinomainen lisävaruste kaikkiin kompostoiviin kuivakäymälöihin.

Huomoi, että GeoTrap Huussisuodatin ei sovellu erottelevien kuivakäymälöiden virtsan käsittelyyn vaan on nimenomaan suotoneste suodatin. Käytettäessä Huussisuodatinta, pitää huolehtia, että purkuletku ei johda vesistöön (ei lampeen, ohjaan, ei kaivoon tms.), vaan maastoon ja mielellään esimerkiksi isojen kasvien tai puiden juurelle.

TOIMITUSSISÄLTÖ

  • suodatusastia ja kansi, korkeus 45 cm, Ø 40 cm
  • suotonesteen ulostuloletku Ø 32 mm, pituus 1,5 m
  • suodatusmassa, GeoTrap Haju- ja ravinnesieppari 5 kg pussi

ASENNUS

Huussisuodatin voidaan liittää minkä tahansa, ei-virtsan erottelevan, kompostoivan käymälän yhteyteen. Kompostisäiliöstä tuleva ylimääräisen nesteen ulostuloletku yhdistetään GeoTrap suodattimeen niin, että neste pääsee valumaan suodattimeen vapaasti. Jos hankit suodatinta käytössä olevaan käymälään, tarkista sen nesteletkun halkaisija. Meiltä saat tarvittaessa letkua suodattimen liittämiseen, jos sitä ei ole valmiina. Ulostuloletku on mukana paketissa.

Halutessasi voit kaivaa suodattimelle kuopan, mutta sen voi jättää myös kokonaan maan päälle.

HUOLTO

Perhekäytössä mökillä GeoTrap massa vaihdetaan kerran vuodessa. Julkisissa kohteissa huolto on tehtävä 1-3 krt vuodessa käytöstä riippuen. Käytetty massa voidaan laitaa kompostiin, jossa se parantaa kompostin rakennetta ja ravinnepitoisuutta. Massan voi myös käyttää suoraan lannoitteena koristekasveille.

 

GeoTrap huussisuodatin helpottaa suotonesteen käsittelyä
GeoTrap huussisuodatin helpottaa suotonesteen käsittelyä

Huussisuodattimella puhdistat käymälän suotonesteet

GeoTrap Huussisuodattimella voit itse puhdistaa kompostoivasta kuivakäymälästä tulevat suotonesteet. Suotoneste suodatimmen toiminta perustuu vuosittain vaihdettavaan GeoTrap Haju- ja ravinnesieppariin, joka on kehitetty Åbo Akademissa ravinteiden sitomiseen.

Sovita Huussisuodatin käymälän taakse

GeoTrap Huussisuodattimelle luonnollisin paikka on kuivakäymälän takana. Huussisuodattimen voi upottaa maahan kokonaan tai jättää osin maan pinnalle. Pääasia, että suotoneste suodatin viettää nesteen ja siinä on jonkin verran kaatoa käymälästä ja että sitä pääsee hyvin huoltamaan.

(kuva suuntaa antava, ei mittakaavassa)

Haju- ja ravinnesieppari sitoo ravinteet

GeoTrap Huussisuodattimen toiminta perustuu mineraaliainekseen, joka sitoo itseensä ravinteet eikä päästä niitä esimerkiksi vesistöön, jossa ne olisivat haitaksi. Käytetyn massan voi uusiokäyttää omassa kompostissa, jossa se edistää kompostoitumista, parantaa kompostin ravinnepitoisuutta sekä huokoisena materiaalina parantaa sen rakennetta.

Suotonesteen ulostulo

GeoTrap Huussisuodattimessa puhdistettu neste kannattaa ohjata esimerkiksi isojen puiden tai pensaiden juurille, sillä kasvit pystyvät irrottamaan ravinteet GeoTrap-massasta juuriston entsyymien avulla.

Huom! Puhdistettua suotonestettä ei saa purkaa vesistöön tai maastoon, josta on suora yhteys esimerkiksi ojaan tai kaivoon.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: