Ota yhteyttä

Alipaine-wc

Alipaine-wc on käyttäjän näkökulmasta pitkälti samanlainen kuin perinteinen vesi-wc. Huuhtelussa käytetään kuitenkin hyödyksi alipainetekniikkaa, jolloin huuhteluun tarvitaan paljon pienempi määrä vettä kuin tavallisesti.

Tämä huuhtelutekniikka on useimmille tuttu junista, lentokoneista ja laivoista – tosin kotikäytössä alipaine muodostetaan vain huuhtelun ajaksi putkistoon.

Alipaine-vessalla voidaan minimoida vedenkulutus ja jäteveden muodostuminen, mikä on erityisen hyödyllistä mökeillä ja haja-asutusalueilla. Alipaine-wc:n jätevedet ohjataan yleisimmin umpisäilöön, josta imuauto tulee ne tyhjentämään sopivin väliajoin.

Millaiseen kohteeseen alipaine-wc sopii?

Useimmiten alipaine vessa valitaan hyvin varustelluille mökeille tai vakituiseen asumiseen haja-asutusalueilla, kun halutaan mahdollisimman lähellä perinteistä vesi-wc:tä oleva käyttökokemus, mutta minimoida vedenkulutus. Alipaine-wc tuo säästöä käyttökuluissa pienemmän vedenkulutuksen sekä harvempien umpisäiliön tyhjennyskertojen muodossa. Esimerkiksi polttavaan sähkö-wc verrattuna alipaine-wc on käyttökuluiltaan, toimintavarmuudeltaan ja ekologisuudeltaan huimasti parempi vaihtoehto.

Pikkuvihreän valikoimassa Roslagenin ja Wostmanin alipainekäymälät

Pikkuvihreä tarjoaa asiakkailleen kahden ruotsalaisen valmistajan laadukkaita alipaine-wc -järjestelmiä. Roslagen alipaine-wc Mökki- ja Huvila-paketeissa tulee kaikki tarvittava: itse alipainekäymälä sekä umpisäiliö. Tämä sopii erityisesti kohteisiin, joissa ei ennestään ole mitään valmiina. Wostmanin alipaine-wc-paketit eivät sisällä keräilysäiliötä, mutta sen voi hankkia erikseen vaikkapa kaivuu-urakoitsijan kautta. Wostman Extend -paketti on siitä erityisen kätevä, että se voidaan yhdistää mihin tahansa, esimerkiksi jo olemassa olevaan keräilysäiliöön.

Milloin alipaine-wc ei ole mahdollinen?

Alipaine-wc voidaan asentaa monin eri tavoin ja useimmiten sopiva toteutustapa löytyy. Kohteessa tulisi kuitenkin olla saatavilla sähkö sekä paineellinen tulovesi. Umpisäiliö voidaan tarvittaessa jättää maan päälle ja maisemoida, jos kaivuu ei tontilla onnistu. Ennen hankintaa kannattaa olla yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan ja selvittää, saako alipaine-vessan ja umpitankin ottaa käyttöön. Tietyillä alueilla, esimerkiksi saaristossa, näissä on kuntakohtaisia rajoituksia. Lisäksi paikalliselta imutyhjennyksiä suorittavalta urakoitsijalta kannattaa kysellä mahdollisista tyhjennyksen rajoitteista sekä hinnoista.

Jäikö kysyttävää – ota meihin yhteys!

Järjestä:

Alipaine-wc:n suunnittelussa on syytä ottaa monta asiaa huomioon. Kysy neuvoa!

Me Pikkuvihreällä olemme erikoistuneet lukuisiin eri käymälätyyppeihin. Kysy siis meiltä apua alipaine-wc suunnittelussa.

02-242 1089 [email protected]