Green Toilet 120 Family kompostikäymälä

Green Toilet 120 Family on hajuton ja tehokas kompostoiva kuivakäymälä, jota on helppo huoltaa. Se on erinomainen valinta esimerkiksi kesämökille ja voidaan hyvin asentaa vanhaankin huussiin.

 • erinomainen kompostointikyky
 • huolto käy minuuteissa, ei lapiointia
 • vaihtosäiliön avulla rajaton kapasiteetti
 • näppärä koko – siirtely onnistuu helposti
 • kestävä ja toimintavarma
 • Suomessa valmistettu, ekologinen valinta
Tuote ei vaadi vettä Tuote ei vaadi sähköä
Poista

Kuvaus

Green Toilet 120 Family on kotimainen, Suomessa suunniteltu ja valmistettu kompostoiva kuivakäymälä. Ekologinen Green Toilet toimii ilman sähköä ja vettä, joten se soveltuu erinomaisesti mökeille ja kaikenlaisiin kohteisiin missä ei ole viemäröintiä käytössä. Kompostoiva käymälä on ehdottoman ekologinen valinta, joka palauttaa ravinteet luonnon kiertokulkuun turvallisesti ja helposti.

TOIMINTAPERIAATE

Green Toiletin kompostisäiliön sisässä on ainutlaatuinen kaksoispohja, joka erottelee ylimääräisen nesteen kompostista. Näin kompostoituminen alkaa jo käytön aikana. Kaksoispohja toimii kuten kaikille tuttu altakasteluruukku: osa nesteestä pääsee imeytymään takaisin kompostimassaan ja kiihdyttää kompostoitumisprosessia. Tehokkaan kompostoitumisen edellytys on, että massa on sopivan kosteaa: ei märkää eikä liian kuivaa.

Green Toiletin käyttö perustuu eräkompostointiin: kun käytössä oleva säiliö on täynnä, se vedetään pyörien avulla pois istuimen alta ja tilalle laitetaan vaihtosäiliö. Täyden säiliön päälle laitetaan suljettu kansi ja se voidaan antaa kompostoitua loppuun rauhassa. Näin kuivakäymälän huolto käy muutamassa minuutissa eikä raakaa käymäläjätettä tarvitse käsitellä lainkaan. Täysi vaihtosäiliö voidaan antaa olla ja kompostoitua, kunnes on seuraavan vaihdon aika. Sen jälkeen vaihtosäiliön sisältö on todennäköisesti jo valmista käytettäväksi maanparannukseen.

Hajuttomuuden takeena tehokkaan kompostoinnin lisäksi on Green Toiletin tuuletusputki. Sen avulla ilmavirta pysyy oikeansuuntaisena: istuimesta ja kompostisäiliöstä tuuletusputkea pitkin ulos. Se vaikuttaa myös paljon nesteen haihdutukseen, etenkin lämpimällä säällä, jolloin suotonestettä tulee vähemmän.

Kompostikäymälän ylimääräinen neste eli suotoneste, erottuu kaksoispohjan ansiosta kompostista ja valuu pohjan nesteletkua pitkin keräilykanisteriin. Vaihtoehtoinen käsittelytapa suotonesteelle on ohjata se GeoTrap Huussisuodattimeen ja siitä puhdistettuna maastoon.

TOIMITUSSISÄLTÖ

 • kompostisäiliö kaksoispohjalla 120 litraa
 • kansi ja säädettävä jätekuilu 30 cm
 • pyörästö
 • ilmastointisarja: 2 x 100 cm tuuletusputki, joustoputki 50 cm, tuuletusputken hattu, yhteet sekä kiinnikkeet
 • nesteletku 150 cm (tarvittaessa pidempi – ota yhteys meihin)
 • suotonestekanisteri 20 litraa
 • säkki kuiviketta
 • styrox lämpöistuin, kovikelevy, kiinnikkeet
 • asennus- ja käyttöohje

ASENNUS

Tuotteen mukana tulee selkeä kuvallinen asennus- ja käyttöohje.

Koko kompostisäiliö ja jätekuilu asettuu istuinpulpetin alle. Green Toiletin jätekuilu on säätyvä: se voidaan asettaa 1-30 cm säiliön yläpuolelle. Istuinpulpetin alapuolella tulisi olla vähintään noin 72 cm tilaa säiliölle ja minimissään 60 cm leveä aukko huussin takana. Tarvittaessa voi usein lisätilaa saada kaivamalla maata pois istuinpulpetin alta tai korottamalla huussia tai istuinpulpettia. Jos jätekuilu jää alatasoon, voi siitä sahata ylimääräisen osan pois.

Tuuletusputki viedään usein huussin tai talon ulkoseinää pitkin ylös. Tuuletus toimii parhaiten, kun putki viedään mahdollisimman suoraan ylös ja mielellään yli harjan. Tarvittaessa kaikkia tuuletusputkitarvikkeita saa meiltä erikseen lisää, mikäli peruspaketti ei riitä.

Tutustu Green Toiletin esittelyvideoon sekä esittelykuviin.

Niistä saat vinkkejä asennukseen.

HUOLTO

Kun Green Toilet säiliö täyttyy, irrotetaan tuuletusputken ensimmäinen jousto-osa sekä nesteletku säiliöstä. Pyörästö asetetaan paikoilleen omaan hahloonsa säiliössä, elleivät ne ole jo valmiiksi paikoillaan. Nämä kaikki toimenpiteet tehdään ilman työkaluja, käsin irrottamalla. Tämän jälkeen vedetään säiliö paikoiltaan ulos renkaiden avulla.

Mikäli käytössä on vaihtosäiliö, pohjustetaan sen pohja kuivikkeella noin 10-15 cm paksuudelta. Tämän jälkeen laitetaan kuilukansi tyhjän säiliön päälle ja asetetaan paikoilleen istuimen alle.  Täyden Green Toilet säiliön päälle laitetaan suljettu kansi ja sen voidaan siirtää sopivaan paikkaan jälkikompostoitumaan seuraavaan vaihtoon saakka. Jos käymälän käyttö on vähäistä, voi jälkikompostoinnin hoitaa avokompostorissa esimerkiksi yhdessä puutarhajätteen kanssa.

KÄYTTÖKOHTEET

Green Toilet 120 Family sopii hyvin mökkien ja vapaa-ajan asuntojen kuivakäymäläksi sekä huussiin että sisätiloihin.  Tilavuudeltaan se on sopiva 4-6 hengen kausittaiseen käyttöön, jolloin useimmiten yksi vaihto kesäkaudessa riittää. Vaihtosäiliöitä voi hankkia tarpeen mukaan lisää, jolloin Green Toilet 120 voi olla käytössä ympäri vuoden vakituisessa asumisessa.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

Green Toilet tuoteperheestä löytyvät vaihtoehdot:

 • isompi Green Toilet 330, joka sopii suurempaan käyttötarpeeseen, julkisiin kohteisiin tai kun halutaan mahdollisimman harvat huoltovälit
 • Green Toilet LUX, joka on posliini-istuimella varustettu kompostoiva kuivakäymälä sisätiloihin

Lisävarusteet:

LEVEYS SYVYYS KORKEUS
Koko 60 cm 60 cm 70 cm
Tuotepaketin paino 24 kg
Tuuletusputki kyllä halk. 110 mm pituus 200 cm + 50 cm jousto-osa
Nesteletku kyllä halk. 32 mm pituus 150 cm

Green Toilet kokoonpano

Green Toilet Family 120 mitat

GreenToilet120 mittakuva tarkka

Green Toilet välipohja

Green Toiletin tärkein ominaisuus on kompostisäiliön välipohja, joka erottelee virtsan kiinteästä käymäläjätteestä. Nesteen erottelu mahdollistaa kompostoitumisen jo käytön aikana.

Green Toiletin välipohja toimii samaan tapaan kuin altakasteleva kukkaruukku: se päästää ylimääräisen nesteen pois, mutta pystyy myös kapillaarisesti nostamaan nestettä takaisin kompostimassaan. Tämän ansiosta Green Toiletilla on erinomainen kompostointikyky.

Säädettävä kuilu

Korkeussuuntaan säädettävän kuilun (0-30 cm) ansiosta Green Toilet on helppo asentaa vanhaankin huussiin. Säädettävän kuilun avulla kokonaiskorkeus voi olla välillä 70-100 cm.

Jos tarvitaan vielä pidempi jätekuilu, saa sellaisen meiltä erikseen tilaamalla.

Juuri sopivan kokoinen

Green Toilet 120 Family on suunniteltu juuri sopivan kokoiseksi perheen kesämökkikäyttöön. Käymälän kapasiteetti riittää hyvin 4-5 henkilön kesäkäytössä. Toisaalta käymälälaite ei ole liian suuri tai painava kenen tahansa huollettavaksi.

Säädettävä korkeus: 70-100 cm, pituus: 60 cm, leveys:  60cm.

Vaihtosäiliö Green Toiletille

Green Toiletille on saatavilla myös vaihtosäiliö, joka voidaan ottaa tarvittaessa käyttöön edellisen käymäläastian täytyttyä. Vaihtosäiliön ansiosta huolto on erittäin vaivatonta ja miellyttävää. Toisen käymäläastian ollessa käytössä, toinen kompostoituu rauhassa loppuun asti esimerkiksi pihamaalla. Voit hankkia Green Toiletin ja vaihtosäiliön edullisena pakettina tai tarpeen  mukaan erikseen.

paras mökkivessa! ollut meillä vuosia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: