Ale!

Paketti Green Toilet 120 Family kompostikäymälä ja vaihtosäiliö

Alkaen: 749,00 

Green Toilet 120 Family on hajuton ja tehokas kompostoiva kuivakäymälä esim. kesämökille. Green Toilet voidaan helposti asentaa niin vanhaan kuin uuteenkin huussirakennukseen. Green Toiletin tehokkuus perustuu kapillaaripohjaan, jonka avulla urea tehostaa kompostoitumisprosessia. Hanki koko paketti kerralla edullisemmin: käymälä ja vaihtosäiliö!

 • huolto on helppoa vaihtosäiliön avulla
 • ei lapiointia, ei tuoreen jätteen käsittelyä
 • näppärä koko, helppo liikutella
Tuote ei vaadi vettä Tuote ei vaadi sähköä

Valitse haluamasi lisävarusteet:

Tuulituuletin musta (suositus)

Tuulen voimalla herkästi pyörivä, laadukas Pikkuvihreä tuulituuletin. Sopii esimerkiksi kuivakäymälän tuuletukseen tai pienen mökin ilmanvaihdon tehostamiseen. Sopii joko 75 tai 110 mm tuuletusputkeen. Huippuherkkä laakeri!

GeoTrap Huussisuodatin

GeoTrap Huussisuodatin on tarkoitettu kompostikäymälöiden ylijäämänesteen käsittelyyn.  Suodattimessa käytetään GeoTrap Haju- ja ravinnesiepparimassaa, joka sitoo itseensä suotonesteen ravinteet tehokkaasti.  GeoTrap Huussisuodatin helpottaa kuivakäymälän hoitoa, kun suotonesteitä ei tarvitse erikseen keräillä ja käsitellä.

 • luonnollinen tapa palauttaa ravinteet kiertoon
 • eroon kanisterikeräilystä
 • helppo asentaa ja huoltaa

Kuvaus

Green Toilet erottelee nesteen kiinteästä jätteestä säiliön kaksoispohjan rakenteen avulla. Säiliö on varustettu pyörillä, joten tyhjennys käy vaivattomasti muutamassa minuutissa.  Kompostoiva Green Toilet ei tarvitse sähköä tai viemäriliitäntää toimiakseen.

GREEN TOILETIN EDUT

 • Tehokkaasti kompostoiva
 • Suomessa valmistettu
 • Käytössä testattu jo vuosikymmenien ajan
 • Ekologinen
 • Hajuton
 • Rajaton kapasiteetti vaihtosäiliön ansiosta
 • Pitkät huoltovälit
 • Näppärä koko, jota on helppo liikutella
 • Kestävä, ei sisällä helposti rikkoutuvia osia
 • Hallittu nesteenkäsittely
 • Matalat käyttökustannukset

TOIMINTAPERIAATE

Green Toiletin kompostisäiliön sisässä on ainutlaatuinen kaksoispohja, joka erottelee ylimääräisen nesteen kompostista. Näin kompostoituminen alkaa jo käytön aikana. Kaksoispohja toimii kuten kaikille tuttu altakasteluruukku: liika nestee pääsee pois, mutta tarvittaessa myös osa nesteestä pääsee imeytymään takaisin kompostimassaan ja kiihdyttää kompostoitumisprosessia. Tehokkaan kompostoitumisen edellytys on, että massa on sopivan kosteaa: ei märkää eikä liian kuivaa.

Green Toiletin käyttö perustuu eräkompostointiin: kun käytössä oleva säiliö on täynnä, se vedetään pyörien avulla pois ja tilalle laitetaan vaihtosäiliö. Täyden säiliön päälle laitetaan suljettu kansi ja se voidaan antaa kompostoitua loppuun rauhassa. Näin kuivakäymälän huolto käy muutamassa minuutissa eikä raakaa käymäläjätettä tarvitse käsitellä lainkaan. Täysi vaihtosäiliö voidaan antaa olla ja kompostoitua, kunnes on seuraavan vaihdon aika. Tällöin vaihtosäiliön sisältö on todennäköisesti jo valmista käytettäväksi maanparannukseen.

Hajuttomuuden takeena kompostoinnin lisäksi on Green Toiletin tuuletusputki. Sen avulla ilmavirta pysyy oikeansuuntaisena: istuimesta ja kompostisäiliöstä tuuletusputkea pitkin ulos. Se vaikuttaa myös paljon nesteen haihdutukseen, etenkin lämpimällä säällä, jolloin suotonestettä tulee vähemmän.

Kompostikäymälän ylimääräinen neste eli suotoneste, erottuu kaksoispohjan ansiosta kompostista ja valuu pohjan nesteletkua pitkin keräilykanisteriin. Vaihtoehtoinen käsittelytapa suotonesteelle on ohjata se GeoTrap Huussisuodattimeen ja imeyttää puhdistettuna maastoon.

TOIMITUSSISÄLTÖ

 • kompostisäiliö kaksoispohjalla 120 litraa
 • kansi ja säädettävä jätekuilu 30 cm
 • vaihtosäiliö kaksoispohjalla ja suljetulla kannella
 • pyörästö
 • ilmastointisarja: 2 x 100 cm tuuletusputki, joustoputki 50 cm, tuuletusputken hattu, yhteet sekä kiinnikkeet
 • nesteletku 150 cm (tarvittaessa pidempi – ota yhteys meihin)
 • suotonestekanisteri 20 litraa
 • säkki kuiviketta
 • styrox lämpöistuin, kovikelevy, kiinnikkeet
 • asennus- ja käyttöohje

ASENNUS

Tuotteen mukana tulee selkeä kuvallinen asennus- ja käyttöohje.

Koko kompostisäiliö ja jätekuilu asettuu istuinpulpetin alle. Green Toiletin jätekuilu on säätyvä: se voidaan asettaa 1-30 cm säiliön yläpuolelle. Istuinpulpetin alapuolella tulisi olla vähintään noin 72 cm tilaa säiliölle ja minimissään 60 cm leveä aukko huussin takana. Tarvittaessa voi usein lisätilaa saada kaivamalla maata pois istuinpulpetin alta tai korottamalla huussia tai istuinpulpettia. Jos jätekuilu jää alatasoon, voi siitä sahata ylimääräisen osan pois.

Tuuletusputki viedään usein huussin tai talon ulkoseinää pitkin ylös. Tuuletus toimii parhaiten, kun putki viedään mahdollisimman suoraan ylös ja mielellään yli harjan. Tarvittaessa kaikkia tuuletusputkitarvikkeita saa meiltä erikseen lisää, mikäli peruspaketti ei riitä.

Tutustu Green Toiletin esittelyvideoon sekä esittelykuviin – niistä saat vinkkejä asennukseen.

HUOLTO

Kun Green Toilet säiliö täyttyy, irrotetaan tuuletusputken ensimmäinen jousto-osa sekä nesteletku säiliöstä. Pyörästö asetetaan paikoilleen omaan hahloonsa säiliössä, elleivät ne ole jo valmiiksi paikoillaan. Nämä kaikki toimenpiteet tehdään ilman työkaluja, käsin irrottamalla. Tämän jälkeen vedetään säiliö paikoiltaan ulos renkaiden avulla.

Kun käytössä on vaihtosäiliö, pohjustetaan sen pohja kuivikkeella noin 10-15 cm paksuudelta. Tämän jälkeen laitetaan kuilukansi tyhjän säiliön päälle ja asetetaan paikoilleen istuimen alle.  Täyden Green Toilet säiliön päälle laitetaan suljettu kansi ja sen voidaan siirtää sopivaan paikkaan jälkikompostoitumaan seuraavaan vaihtoon saakka.

KÄYTTÖKOHTEET

Green Toilet 120 Family sopii hyvin mökkien ja vapaa-ajan asuntojen kuivakäymäläksi sekä huussiin että sisätiloihin.  Tilavuudeltaan se on sopiva 4-6 hengen kausittaiseen käyttöön, jolloin useimmiten yksi vaihto kesäkaudessa riittää. Vaihtosäiliöitä voi hankkia tarpeen mukaan lisää, jolloin Green Toilet 120 voi olla käytössä ympäri vuoden vakituisessa asumisessa.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

Green Toilet tuoteperheestä löytyvät vaihtoehdot:

 • isompi Green Toilet 330, joka sopii suurempaan käyttötarpeeseen, julkisiin kohteisiin tai kun halutaan mahdollisimman harvat huoltovälit
 • Green Toilet LUX, joka on posliini-istuimella varustettu kompostoiva kuivakäymälä sisätiloihin

Lisävarusteet:

LEVEYS SYVYYS KORKEUS
Kompostisäiliön mitat 60 cm 60 cm 70 cm
Tuotepaketin paino 35 kg
Tuuletusputki kyllä halk. 110 mm pituus 200 cm + 50 cm jousto-osa
Nesteletku kyllä halk. 32 mm pituus 150 cm

Green Toilet Family 120 mitat

Green Toilet kokoonpano

Ainutlaatuinen välipohjarakenne

Green Toiletin nerokkuus piilee käymäläsäiliön kaksoispohjassa, joka erottelee virtsan kompostimassasta. Välipohjassa on reiät, joista ylimääräinen neste pääsee valumaan läpi. Lisäksi välipohjassa on pilarit, joiden avulla neste pääsee myös imeytymään takaisin ylös kompostimassaan. Näin komposti pysyy aina optimaalisen kosteana, kuten esim. altakasteluruukuissa. Tämä välipohjarakenne on toimintavarma: Se ei tukkeudu ja varmistaa tehokkaan kompostoinnin.

Vaihtosäiliö tuo lisämukavuutta

Green Toilet vaihtosäiliön ansiosta huolto on erittäin vaivatonta ja miellyttävää. “Huollon voisi suorittaa vaikka juhlapuku päällä” kuten eräs asiakkaistamme on todennut. Toisen käymäläastian ollessa käytössä, toinen kompostoituu rauhassa loppuun asti esimerkiksi pihamaalla. Tämä on ns. eräkompostoinnin perusidea.

Juuri sopivan kokoinen

Green Toilet 120 Family on juuri sopivan tilava, että se takaa harvat huoltovälit. Käymälä ei kuitenkaan ole liian suuri tai painava täyttyessään, etteikö Green Toilet astian vaihto onnistuisi keneltä tahansa.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: