Ota yhteyttä
Ale!

GeoTrap Pienpuhdistamopaketti

Alkaen: 1 098,00 

GeoTrap Harmaavesisuodatin ja rasvanerotuskaivo nyt edulliseen pakettihintaan. Geotrap Pienpuhdistamo on tehokas, varmatoiminen sekä yksinkertainen järjestelmä esimerkiksi kesämökin harmaiden jätevesien (pesuvedet esim. saunasta ja keittiöstä) suodatukseen. Puhdistusteho perustuu Åbo Akademin ja Turun Yliopiston yhdessä kehittämään ainutlaatuiseen GeoTrap-ravinnesiepparimassaan, joka sitoo ravinteet erinomaisesti itseensä.

 • yksinkertainen, kestävä rakenne
 • kotimainen tuote
 • helppo asennus ja huolto
 • erinomainen ravinteiden sitomiskyky
Tuote ei vaadi sähköä Ilmainen toimitus

Valitse haluamasi lisävarusteet:

Sulanapitokaapeli talvikäyttöön (20 m)

Enston laadukas sulanapitokaapeli jäätymisen ehkäisemiseksi eri kohteisiin, kuten kompostiin, harmaavesisuodattimeen. Saatavana eri pituuksia.

Extra suodatinmassat

GeoTrap suodatinmassat harmaavesisuodattimeen. Vaihtopaketissa on kaksi pussia: massa A - GeoTrap ravinnesieppari ja massa B mineraalihiekka. Paino yhteensä 14 kg.

Lue lisää

Varastossa: 11 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

GeoTrap pienpuhdistamopaketin avulla hoidat hyvin varustellun vapaa-ajan asunnon sekä vakituisen asunnon harmaan veden puhdistuksen yksinkertaisesti ja tehokkaasti. Kun taloudessa on käytössä painevesi ja esim. astianpesu- tai pyykinpesukone, edellyttää jätevesiasetus kaksiosaista suodatusta. GeoTrap pienpuhdistamo täyttää jätevesiasetuksen määräykset puhdistustulosten suhteen.

Geotrap-suodatin soveltuu kaikkien harmaiden vesien puhdistukseen (sauna, keittiö, muut pesuvedet). GeoTrap Rasvanerotuskaivon kanssa kapasiteetti on 600 l / vrk. Soveltuu myös käytettäväksi pohjavesialueella.

 • yksinkertainen, kompakti prosessi
 • alhaiset asennus- ja käyttökustannukset
 • ei suuria maankaivuutöitä asennusta varten, voi jäädä kokonaan maan pinnalle
 • alhaiset energiakulut
 • prosessi ei ole niin riippuvainen lämpötilasta kuin biologiset puhdistimet
 • ei tarvita pH:n säätelyä
 • myös kuivakäymälän virtsa voidaan johtaa suodattimeen puhdistettavaksi
 • tutkimustuloksiin perustuva tuote
 • käytetty suodatinmateriaali voidaan kompostoida tai käyttää suoraan maanparannukseen

TOIMINTAPERIAATE

GeoTrap pienpuhdistamo on kaksiosainen jätevesisuodatin: Ensimmäisenä likavesi ohjataan GeoTrap rasvanerotuskaivoon, johon jää kiintoaines (esim. keittiövesistä tuleva) sekä rasva. Ensimmäisestä kaivosta jätevesi jatkaa kulkua varsinaiseen GeoTrap-suodattimeen, jossa se reagoi suodatimassan kanssa. Harmaassa vedessä olevat ravinteet sitoutuvat massaan siten, että ne eivät enää liukene veteen. Suodattimesta puhdistetun veden voi purkaan suoraan maastoon, mielellään mahdollisimman kauas vesistöistä: rannasta, ojasta, kaivosta tms.

GeoTrap voidaan sijoittaa maan päälle, esim. talon alle tai se voidaan upottaa maahan, niin että vain kansi jää näkyviin. Jos suodatinta käytetään säännöllisesti myös talviaikaan, olisi se hyvä eristää esim. talvieristepaketilla tai Finnfoamilla ja/tai varustaa itsesäätyvällä lämmityskaapelilla. Mikäli talvikäyttöä ei ole, ei suodatinta tarvitse eristää tai talveksi tyhjentää. GeoTrapin runko kestää kyllä jäätymisen.

TOIMITUSISÄLTÖ

 • GeoTrap rasvanerotuskaivo, kansi, tiivisteet (2 kpl), yhteet (2 kpl)
 • GeoTrap harmaan veden suodatin, kansi, tiivisteet (2 kpl), yhteet (2 kpl)
 • GeoTrap suodatinmassat A+B (2 pss)
 • äyskäri massojen vaihtoon
 • harso rasvan poistoon
 • asennus- ja käyttöohjeet

Linkki Ympäristöhallinnon sivuille GeoTrapiin.

Linkki Valonian puhdistustuloksiin.

HUOLTO

Kaikkia suodattimia pitää huoltaa määräajoin, jotta voidaan varmistua siitä, että ne toimivat oikein. GeoTrap pienpuhdistamo olisi hyvä huoltaa vähintään kerran vuodessa: vaihtaa suodatinmassat sekä puhdistaa rasvanerotuskaivo rasvasta sekä kiintoaineesta. Jos keittiövesiä tulee paljon, voi olla tarpeen puhdistaa rasvanerotuskaivoa useamman kerran vuodessa.

Rasvanerotuskaivossa voi huollon helpottamiseksi käyttää paketissa mukana tulevaa puutarhaharsoa, joka kerää rasvaa. Huollon yhteydessä harson voi kerätä pois, kaapia kuona pois kaivosta ja viedä kaikki kompostiin (myös harso kompostoituu).

Vapaa-ajan käytössä suositellaan GeoTrap suodatinmassojen vaihtoa kerran vuodessa. Vanhat massat äyskäröidään esim. kottikärryyn ja viedään kompostiin tai käytetään suoraan maanparannukseen.

Tämän jälkeen asetellaan uusi harso rasvanerotuskaivoon ja kaadetaan uudet suodatimassat suodattimeen. Tämän jälkeen suodatus voi jälleen jatkua.

KÄYTTÖKOHTEET

Tyypilliset käyttökohteet ovat mökit ja vapaa-ajan asunnot, joissa on paljon käyttöä ja usein myös mukavuuksia: esim. astianpesukone. Tällöin jätevettä muodostuu vähäistä enemmän ja tarvitaan yksittäistä suodatinta enemmän tehoa.

GeoTrap pienpuhdistamo soveltuu myös vakituiseen asumiseen harmaiden vesien puhdistukseen. Tällöin voi olla tarpeen lisätä järjestelmän kapasitettia valitsemalla peruskorkeutta korkeammat kaivot – kysy meiltä lisää!

Huomioi, että kunnat soveltavat jätevesiasetusta hieman vaihdellen. Ennen hankintaa kannattaa olla yhteydessä oman kuntasi rakennusvalvonta- tai ympäristöpuoleen ja kysyä millaisia vaatimuksia harmaan veden puhdistukselle omalla kiinteistölläsi on.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

 • Jos tarvitaan peruspakettia enemmän puhdistustehoa, voidaan tilauksesta GeoTrap-kaivoja valmistaa korkeampana, esim. 80-120 cm korkeina. Kysy meiltä lisää!
 • Vanhaan viemärilinjaan asennettaessa voi olla helpompaa tehdä läpiviennit paikan päällä. Sikis on mahdollista tilata GeoTrap kaivot myös ilman valmiiksi porattuja reikiä. Kysy meiltä lisää!
 • pelkkä suodatinosa GeoTrap harmaan veden suodatin pienempään tarpeeseen, esim. pelkille saunavesille
 • korokerengas GeoTrap kaivoille kun suodattimet upotetaan maahan syvälle, esim. vanhaan viemärilinjaan
 • GeoTrap pumppukaivo, kun jätevettä joudutaan ohjaamaan esim. kauemmas rantaviivasta
 • itsesäätyvä lämmitinkaapeli talvikäyttöön, eri pituuksia
GeoTrap pienpuhdistamopaketti asennettuna
GeoTrap Pienpuhdistamo paketti voidaan helposti upottaa maahan, mutta se ei ole pakollista, mikäli maaston muoto sen sallii.

GeoTrap pienpuhdistamopaketti asennettuna

GeoTrap pienpuhdistamopaketti asennettuna
Rasvanerotuskaivossa voi käyttää pakettiin kuuluvaa harsoa kaivon reunalla. Harson avulla veden pinnalle kertyvä rasva on helpompi kerätä pois huollon yhteydessä. Sekä rasvan että harson voi kompostoiva käytön jälkeen.
GeoTrap pienpuhdistamopaketti asennettuna
GeoTrap Harmaavesisuodattimeen kaadetaan GeoTrap mineraalimassat, jotka sitovat ravinteet harmaasta vedestä itseensä. Mineraalimassat voi uusio käyttää esimerkiksi kompostissa.
GeoTrap pienpuhdistamopaketti asennettuna
Harmaavesi johdetaan pienpuhdistamopaketissa ensin rasvanerotuskaivoon (korkeampi vihreä kaivo) ja sen jälkeen harmaavesisuodattimeen (matalampi vihreä kaivo).
GeoTrap pienpuhdistamopaketti asennettuna Ranskassa
Tässä vielä asennus hieman vaiheessa.
GeoTrapin talvikäyttö
GeoTrap voidaan kyvin asentaa esimerkiksi mökin alle, jos tilaa korkeus suuntaan riittää. Kannattaa myös huomioida, että paikalla on tilaa huoltaa puhdistamoa.
GeoTrapin talviasennus
Talvikäytössä pienpuhdistamo voidaan pitää sulana erillisellä sulanapitokaapelilla, jonka voi esimerkiksi teipata puhdistamokaivojen ulkoreinoille.
GeoTrapin talvikäyttö
Talvikäyttöä varten pienpuhdistamopaketin kaivot kannattaa eristää esimerkiksi 25mm paksulla solukumilla.
GeoTrapin talvikäyttö
Myös kansi kannattaa eristää sisäpuolelta.
korkeus halkaisija paino ilman massoja
GeoTrap hvs suodatin 50 cm 70 (+ alareunan kaulus 2 cm) 34 kg
GeoTrap rasvanerotuskaivo 60cm 70 (+ alareunan kaulus 2 cm ) 35 kg

Voiko GeoTrap pienpuhdistamoa käyttää talvella?

Mikäli harmaata vettä tulee myös talvella, on pienpuhdistamo hyvä eristää esimerkiksi Finnfoam-levyllä asennusvaiheessa. Lisäksi voidaan käyttää myös itsesäätyvää pakkasvahtikaapelia suodattimessa.

Itse GeoTrap massa reagoi ravinteiden kanssa vielä hyvin alle 10 ° C lämpötiloissa, joissa muut biologiset puhdistustavat hidastuvat merkittävästi.

Jos mökillä käydään satunnaisesti talvella, on itsesäätyvä kaapeli itsessään riittävä varuste. Se voidaan laittaa päälle oleskelun ajaksi.

Jäätyminen ei aiheuta suodattimienrunkoon tai massalle mitään vaurioita.

Onko sopiva esim. painevedelliseen mökkiin jossa käyttö pientä? 

Pääsääntöisesti kohteisiin, joissa on painevesi ja astianpesukone, vaatii viranomainen kaksiosaista suodatusta. Tällöin GeoTrap suodattimen eteen olisi asennettava GeoTrap rasvanerotuskaivo. Jos kuitenkin käyttö on vähäistä, voi olla että pelkällä suodatinosalla voi pärjätä. Kannattaa tiedustella asiaa suoraan oman mökkikunnan rakennnusvalvonnasta. Linjauksissa on eroja ja lopullisen päätöksen tekee kunta.

Minne voin tilata?

Hinta sisältää ilmaisen toimituksen Matkahuollon noutopisteeseen. Kotiin toimituksen hinta vaihtelee hieman tilauksen kokonaispainosta riippuen. Halutessasi voit myös itse noutaa tuotteet Rymättylästä varastoltamme. Kaikki toimitustavat ja niiden hinnat ovat esillä kassalla. Huomaathan täyttää ensin toimitusosoitteen, jotta näet kaikki tarjolla olevat toimitustapamme.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Pääsääntöisesti GeoTrap tilauksen toimitusaika on 1-3 arkipäivää tilauksesta, jolloin tuote on noudettavissa valitsemastasi Matkahuollon noutopisteestä.

Kotiin toimitus tuo yleensä yhden päivän lisää toimitusaikaan, jolloin toimitusaika on arviolta 2-4 arkipäivää.

Halutessasi voit tilata tuotteen nyt ja ilmoittaa kassalla myöhemmän toimituspäivämäärän, jolloin toivot toimituksen olevan (esimerkiksi kuukauden päästä mökkikuntasi Matkahuoltoon).

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: