Ota yhteyttä
Blogi Asiantuntijan vinkit Green Toiletin omistajalle
asiantuntijan vinkit green toiletin omistajalle

Asiantuntijan vinkit Green Toiletin omistajalle

Tässä blogikirjoituksessa jaamme vinkkejä Green Toilet kompostikäymälän omistajille sekä sellaiseksi aikoville. Aiheina ovat kompostiastian vaihtoväli sekä ympäristöystävällinen tyhjennys. Lisäksi vastaamme kysymyksiin, jotka koskevat Green Toilet kompostisäiliön täyttymistä ja kapasiteettia.

Pieni ”laiskuus” kompostorin vaihdossa kannattaa

Silloin tällöin käy ilmi, että mökkiläiset ovat turhankin innokkaita vaihtamaan tyhjän Green Toilet -säiliön, vaikka edellinen ei vielä ole täynnä. Tämä reippaus ei ole ehkä kannattavaa, koska komposti toimii parhaiten, kun se on jo yli puolen välin astian tilavuudesta. Tällöin massaan sitoutuu paljon energiaa ja mikrobeja ja kompostoitumisprosessi on vilkas.

Jos malttaa mielensä ja vaan tasoittelee ja ehkä hieman tökkii kompostiin ilmareikiä, niin voi todeta, että kompostin tilavuus pienenee, vaikka käyttöä on. Green Toilet-säiliöiden vaihto kannattaa siis tehdä vasta, kun kasan tasoitus ei enää auta ja tilavuus todella loppuu. Viivyttely tässä asiassa on siis hyve! 😉

Green Toilet kompostisailion vaihto
Kompostiastian vaihtoa ei kannata suorittaa turhan aikaisin.

Koska käymäläkompostia voi käyttää vapaasti?

Monet kysymykset liittyvät siihen, että milloin Green Toiletista saatua multaa voi vapaasti käyttää puutarhassa tai tontilla. Ajallisesti kompostoituminen riippuu aika paljon olosuhteista, mutta Suomessa tuo aika on yleensä 8-14 kk välillä.

Käytännössä, Green Toiletin kanssa toimiessa, kannattaa aina vaihtosäiliössä oleva massa antaa tekeytyä rauhassa aivan siihen saakka, kun on tarve ottaa vaihtosäiliö käyttöön. Käyttäjät huomaavat, että säilytyksen aikana kompostimassa voi pienentyä jopa puoleen ja massa kevenee paljon. Tällöin sen käsittely tontilla on helppoa.

Kun käsittelee kompostia, kannattaa luottaa aisteihinsa: Jos komposti näyttää mullalta ja tuoksuu mullalta – se on multaa!

Mitä jos Green Toiletia käytetään enemmän ja se täyttyy?

Mökillä oleskelu on viime vuosina ollut suosittua ja aika usein esiin tulee tilanteita, että aiemmat käymäläratkaisut eivät enää riitä lisääntyneeseen käyttöön. Green Toilet on siitä mahtava järjestelmä, että vaihtosäiliöitä voi hankkia vaikka kuinka monta! Siten kapasiteetti on käytännössä rajaton eikä käyttäjä koskaan joudu pulaan, vaikka käyttäjämäärä moninkertaistuisi.

Hyvä on kuitenkin huomata, että parannusta saa usein jo pienillä kikoilla. Etenkin erilaiset biohajottajat tuovat vauhtia kompostoitumiseen ja sitä kautta lisäävät kapasiteettia. Myös tuuletuksen tehostaminen vaikuttaa nesteen määrään ja saattaa auttaa käyttöpiikkien aikana.

Green Toilet kompostikäymälä julkisessa huussissa
Julkisessa käytössä on tavallista, että Green Toilet kompostiastioita on useita. Kuva Turun Kaupungin puistosta, jossa noin 50–100 käyttäjää päivittäin.

Kerro meille kokemuksistasi Green Toiletin kanssa

Monilla Pikkuvihreän asiakkailla on käytössään jokin Green Toilet-tuoteperheen kompostikäymälä, puuceessä tai sisällä. Meille valmistajina ja myyjinä Green Toilet on tuote, josta harvoin kuulee mitään jälkeenpäin. Olemme tämän tulkinneet niin, että käyttö sujuu mallikkaasti ja tyytyväisiä ollaan.

Haluaisimme kuitenkin kuulla teistä enemmän! Käy siis antamassa palautetta Green Toiletista klikkaamalla tästä.

Green Toiletilla on pitkä historia
Green Toiletilla on jo pitkä historia takana. Kerro omista kokemuksistasi Green Toiletin kanssa! Kuvassa 18 vuotta vanha Green Toilet 330 ja vaihtosäiliö käytössä.

Anna palautetta

 

Lue myös

“Haiseeko se?”

Mökille wc haussa? Huomioi ainakin nämä 5 vinkkiä ennen kuin hankit

Kompostoiva sisävessa, edut ja haitat?