Ota yhteyttä

Euromakki kuivakäymälä

279,00 

Yksinkertainen ja edullinen kompostoiva käymälälaite 1-3 hengen käyttöön puuceehen. Euromakki kuivakäymälä koostuu kiinteän jätteen säiliöstä ja haihdutusaltaasta, johon neste kertyy ja haihtuu ajan kuluessa. Käymälä asennetaan perinteisen istuinpulpetin alle.

  • Edullinen
  • Asennus helposti myös vanhaan huussiin
Tuote ei vaadi sähköä Ilmainen toimitus

Varastossa: 3 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Euromakki on pitkään markkinoilla ollut, toiminnaltaan yksinkertainen kuivakäymälä ulkohuussiin. Se sopii etenkin kesäkäyttöön pieneen talouteen tai toisen kuivakäymälän rinnalle.

TOIMINTAPERIAATE

Iso, kiinteän jätteen lieriö asennetaan istuinpulpetin alle. Sinne menee kaikki käymäläjäte: neste, kiinteä jäte ja paperit. Jokaisen käyntikerran jälkeen lisätään myös kuiviketta kompostiin. Nestemäinen jäte valuu sisälieriöstä alla olevaan haihdutusaltaaseen. Altaassa on kuiviketta, johon neste imeytyy ja pääsee siittä haihtumaan ilmavirran ja lämmön vaikutuksesta.

Euromakkia asennettaessa on hyvä tehdä pieni sadekatos haihdutusaltaalle huussin taakse. Mikäli mahdollista, kannattaa huussin takaosa ja haihdutusallas asentaa siten että ne saisivat paljon aurinkos ts. etelän suuntaan. Tämä edistää paljon nesteen haihdutusta.

MITAT

  • jätekuilun korkeus 100 cm (voidaan lyhentää tarvittaessa, minimissään kuitenkin 80 cm)
  • lieriön halkaisija 50 cm
  • haihdutusaltaan syvyys 115 cm ja leveys leveämmässä päässä 72 cm.
  • Materiaali: HD- muovisekoite.

TOIMITUSSISÄLTÖ

  • kiinteän jätteen lieriö
  • haihdutusallas

HUOLTO

Kompostisäiliötä tyhjennetään tarpeen mukaan haihdutusaltaan päältä, takaa. Lieriössä olevaa tyhjennysluukkua nostetaan ylöspäin ja alhaalta poistetaan kompostia käymälästä lapiolla. Mikäli komposti on jo valmista multaa, voidaan sitä käyttää suoraan maanparannukseen. Jos taas komposti ei ole ehtinyt valmiiksi mullaksi, voi kompostointia jatkaa esimerkiksi puutarhajätteen kanssa avokompostissa.

Haihdutusaltaan turve on hyvä vaihtaa ainakin kerran kesäkaudessa. Käytetty turve pitää kompostoida. Haihdutusaltaaseen sopii hyvin huokoinen turve, esimerkiksi Kekkilän Luonnonturve tai Hajusieppo kuivikkeeksi.

KÄYTTÖKOHTEET

Soveltuu erityisesti kesäkäyttöön, kun haihdutus toimii hyvin auringon lämmön ja tuulen avulla. Toimii hyvin pienen talouden käytössä ja kun esimerkiksi käytössä on muitakin käymälöitä.

 

 

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: