Ota yhteyttä

Kiteen huussi- ja kompostikuivike

9,90 

Kiteen Mato ja Multa Oy:n Suomessa valmistama turpeeton, ympäristöystävällinen kompostikuivike. Yksi säkki sisältää 40 litraa kuiviketta ja painaa noin 4 kiloa.

Kiteen kuivike seulotaan alle 50 mm seulan läpi ja on siksi erittäin imukykyinen ja miellyttävä tuote käytettäväksi esimerkiksi huussissa. Ruokohelpi on niin mukavan kevyttä, kuivaa ja ilmavaa, että sitä voi hyvin lisätä vaikka paljain käsin, toisin kuin muita kuivikkeita.

Varastossa: yli 15 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Kiteen Mato ja Multa Oy:n kuivike on kasvikuitupohjainen, ruokohelvestä valmistettu kompostikuivike. Se on ekologinen ja vastuullinen kuivikevaihtoehto, koska:

  • ei sisällä lainkaan turvetta
  • materiaali on kerätty rehevöityneistä vesistöistä, joten se on “tuplaekoteko”
  • kuivike ei jäädy talvella

Kiteen kuivike on valmistusvaiheessa seulottu alle 50 mm seulan läpi ja on siksi erityisen imukykyinen tuote. Yksi litra murskattua ruokohelpeä sitoo itseensä noin 500 millilitraa vettä. Kiteen kuivike sisältää yli 45 % hiiltä, joten tuote on varsin orgaaninen ja luo hyvän kasvualustan kierrätyskäytössä esimerkiksi kasvimaalla.

Kiteen kuivikeen hajujen sitomiskyky on erinomainen. Sen ilmava rakenne parantaa myös kompostin rakennetta ja edistää maatumista. Kuivike ei myöskään jäädy talvisin vaan pysyy kuivana. 

KÄYTTÖ

Käymälässä lisätään jokaisen käyntikerran jälkeen noin kahvikupillinen, 1-3- dl kuiviketta. Sopiva kuivikkeen määrä riippuu käymälän tyypistä: yöastioissa, joissa ei ole nesteen erottelua, tarvitaan enemmän ja virtsan erottelevissa vähemmän.

Kompostorissa kuivikkeen määrä riippu jätteen kosteudesta. Keittiöjäte on usein aika märkää, joten kuiviketta olisi hyvä lisätä aina 2-4 dl kun tuo jätettä kompostoriin. Vaihtoehtoisesti kuiviketta voi lisätä jo sisällä käytettävän bioastian pohjalle ja väliin, jolloin ulkokompostoriin ei yleenä enää kuiviketta tarvita.

Kompostissa olisi hyvä olla noin 60% kosteus, jotta sen toiminta olisi optimaalista. Siksi on myös varottava, että komposti ei kuivuisi liikaa. Jos taas komposti aiheuttaa hajuhaittaa, se on yleensä liian märkä ja kuivikkeen lisäys korjaa tilanteen nopeasti.

Katteena Ruokohelpikuiviketta voi käyttää myös kasvimaiden ja kukkapenkkien kateaineena. Paksu, noin 5 cm kerros katetta estää rikkaruohojen kasvun taimien väliin. Ruokohelpikate tuo siistin ilmeen penkkeihin ja vähentää kitemisen tarvetta. Ruokohelpi maatuu puupohjaisia katteita nopeammin ja sen voi maatumisen jälkeen sekoittaa maahan sen rakenteen parantamiseksi. Katteeseen sitoutuu maaperäistä typpeä, mikä kannattaa ottaa huomioon lannoituksessa.

Kiteen kuivike sopii käytettäväksi myös eläinkuivikkeena, esimerkiksi jyrsijöille.

Säilytä kuivikesäkit viileässä, kuivassa paikassa.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: