Ota yhteyttä

Pikkuvihreä Rumpukompostori

289,00 

Pikkuvihreän Rumpukompostori on kotikompostoreiden aatelia!

Pyöritettävä rumpu, ilmanottoaukot, tukevat renkaat, metallikahvat sekä auringossa kuumeneva musta väri tekevät rumpukompostoriin ihanteelliset olosuhteet keittiöjätteiden kompostoinnille.

  • tukevat renkaat ja kahva siirtelyyn puutarhassa
  • pyöritysmekanismi takaa tehokkaan sekotuksen, ei lapiointia
  • musta väri imee auringonvalon ja lämmön tehokkaasti
Tuote ei vaadi sähköä Ilmainen toimitus

Varastossa: yli 15 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Pikkuvihreän Rumpukompostori on varta vasten suunniteltu luomaan ihanteelliset kompostoitumisolosuhteet niin, että kuka tahansa voi nopeasti ja vaivattomasti tehdä kodin ja mökin keittiöjätteistä multaa ja lannoitetta. Tavallisissa kotikompostoreissa kompostimassa herkästi pakkautuu usein liian ilmatiiviiksi tukkien hapen pääsyn ja hidastaen kompostoitumista. Tästä syystä kompostoreita joudutaan usein ”työstämään” esimerkiksi sekoitussauvalla tai talikolla. Rumpukompostorissa ongelma on kuitenkin ratkaistu kätevällä pyöritettävällä rummulla sekä kylkiin asetetuilla ilmanottoaukoilla, jolloin perinteistä kompostin tökkimistä ei tarvitse lainkaan tehdä.

Rumpukompostorin suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota myös mattamustaan väriin, jolloin se lämpiää auringossa tavallisia kompostoreita nopeammin ja esimerkiksi sulattaa talven aikana mahdollisesti jäätyneen kompostimassan jo varhain keväällä.

Rumpukompostorin materiaali on paksua ja kovaa muovia, josta jyrsijät eivät pääse läpi. Myös ilmanottoaukot ovat pieniä eikä niistä pieneläimet pääse kompostin sisään.

TOIMINTAPERIAATE

Rumpukompostorissa on iso, 40 cm halkaisijaltaan oleva kansi, jonka saa kädensijasta helposti auki. Siitä laitetaan biojäte ja mahdollinen kuivike sisään. Aina materiaalia lisättäessä kannattaa rumpua hieman heilutella puolelta toiselle, jotta massa saa happea ja sekottuu. Rummun sisässä on vielä erilliset sekotuspiikit, jotka tehostavat kompostin sekotusta. Rummun saa halutessaan lukittua tiettyyn asentoon lukitustapilla.

Pikkuvihreän Rumpukompostorissa on tukevat renkaat, jotka helpottavat kompostorin liikuttelua ja tyhjennystä missä ikinä sitä käytätkään. Kampiosat ovat vankkaa metallia taaten pitkäikäisen käytön. Tyhjennys onnistuu vaivattomasti, kun Rumpukompostorin voi kärrätä suoraan tyhjennyspaikalle ja rummun kääntää ylösalaisin.

Kesähelteellä Rumpukompostori voi lämmetä jopa yli 50 C asteeseen tehden keittiöjätteistä selvää jo muutamissa viikoissa. Renkaiden avulla kompostoria voi siirtää pihalla aina kulloinkin sopivaan aurinkoiseen paikkaan.

TOIMITUSSISÄLTÖ

  • kompostostorirumpu
  • metallinen runkorakenne
  • kiinnikkeet ja ruuvit kasaamiseen
  • kasaus- ja käyttöohje

KÄYTTÖKOHTEET

Pikkuvihreä Rumpukompostori soveltuu hyvin perheen keittiöjätteen käsittelyyn. Sekoittelu, ilmanottoaukot ja musta väri tehostavat kompostoitumista niin että tilavuus riittää yleensä kotitalouden biojätteen käsittelyyn. Vaikka rumpu ei ole eristetty, se toimii pakkasten tuloon saakka ja lähtee taas toimintaan kevätauringon myötä. Talvikauteen kannattaa lähteä melko tyhjällä säiliöllä ja ajoittaa tyhjennys myöhäiseen syksyyn.

LISÄVARUSTEET

Halutessaan kompostorin toimintaa voi kiihdyttää biohajottajilla, kuten ProBio Tech. Etenkin kevätpuolella niillä voi saada kompostorin nopeasti heräämään ja kompostoitumisprosessin vauhdikkaasti liikkeelle.

SYVYYS LEVEYS KORKEUS
MITAT 64 cm 100 cm 88 cm (kahva)

76 cm (kompostori)

PAINO (TYHJÄNÄ) 17,5 kg
PAKKAUKSEN PAINO 19,5 kg
TILAVUUS 190 litraa

Miten pyörittäminen vaikuttaa kompostointiin?

Kun rumpukompostoria pyöritetään, massa se sisällä sekoittuu ja saa lisää happea koko massaan. Myös kosteus tasoittuu kompostimassassa. Kompostoreita usein vaivaa massan liiallinen tiiveys, jolloin komposti on hapettomassa tilassa. Tällöin kompostoitumisprosessi hidastuu tai jopa pysähtyy. Tiiviistyneen kompostin työstäminen kuohkeaksi on työlästä. Rumpukompostori ratkaisee tämän ongelman ja kompostoituminen pysyy tehokkaana koko massan osalta.

Sopiiko rumpukompostori kompostointiin talvella?

Rumpukompostori ei ole eristetty, mutta se on silti mahdollista saada toimimaan talven yli. Se kannattaa siirtää aurinkoiselle ja suojaiselle paikalle ja syksyllä tyhjentää sitä talven varalle. Lumen avulla voi lisäeristää rumpua. Tärkeää on lisätä jätettä tasaisesti, huolehtia riittävästä kuivikkeen lisäyksestä ja sekoittelusta. Jos kaikesta huolimatta kompostori jäätyy, se ei aiheuta rungolle vahinkoa. Voimakasta pyörittelyä ei kannata tehdä ennen kuin massa jälleen sulaa.

Minkä kokoisen perheen kompostointiin riittää tuo koko?

Tähän on vaikea antaa tarkkaa vastausta, koska muuttujia on paljon, ihan lähtien perheen ruokailutottumuksista. Tilavuus on 190 litraa ja testissä kesällä todella hajoaminen on ollut sen verran nopeaa, että viisihenkisen perheen keittiöjätteistä se on tullut noin puolilleen ja massa hyvin hajonneen näköistä. Ehkä sillä perusteella voisi sanoa että noin neljän hengen perheen biojätteen kompostointiin laite sopii hyvinkin riittävästi.

Soveltuuko tämä myös puutarhajätteelle?

Kyllä vain voi laittaa periaatteessa mitä tahansa eloperäistä, paitsi käymäläjätettä.

Miten tyhjennetään?

Tyhjennys onnistuu vaivattomasti, kun Rumpukompostorin voi kärrätä suoraan tyhjennyspaikalle ja rummun kääntää ylösalaisin.

Onko tässä minkälainen eristys, että toimiiko talvellakin?

Rumpukompostori ei ole eristetty. Käytännössä toimii ei-pakkasajan. Musta väri auttaa hyvin kevätpuolella herättämään massan.

Voiko sitä pitää vaikka autotallissa talvella?

Kyllä voi.

Kuinka pitkä on takuu?

Rumpukompostorilla on vuoden takuu.

Miten toimitatte tuotteen ja millainen rahtimaksu jos tilaa verkossa?

Toimitus on ilmainen lähimpään Matkahuollon noutopisteeseen (pisteet valittavissa kassalla). Myös kotiintoimitus onnistuu pienestä lisämaksusta.

 

Toimitus oli nopeaa, eilen tilasin ja tänään tuli matkahuollon pisteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: