Ota yhteyttä

Matala 10 minipuhdistamo

749,00 

Matala 10 minipuhdistamo kompakti tehopakkaus harmaiden jätevesien puhdistukseen. Tämä pienikokoinen harmaavesisuodatin soveltuu parhaiten vähäisten pesuvesien käsittelyyn esim.  kallioisilla tonteilla, pienissä tiloissa ja saunamökeillä.

  • Pienikokoinen harmaavesisuodatin
  • Max. 400 litraa / vuorokaudessa
Tuote ei vaadi sähköä Ilmainen toimitus

Varastossa: 11 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Käyttötarkoitus

Matala 10 minipuhdistamo on valikoimamme ehdottomasti pienikokoisin, mutta kuitenkin kokoonsa nähden tehokas harmaavesisuodatin. Matala 10 minipuhdistamon maksimi puhdistuskapasiteetti on noin 400 litraa vuorokaudessa, joka yleensä riittää hyvin käsittelemään suihkusta ja peseytymisestä aiheutuvat harmaat jätevedet. Täten se sopii erityisen hyvin esim. saunan vesien puhdistukseen.

Matala 10 pienpuhdistamoon voidaan johtaa myös keittiön jätevesiä, jos käytössä ei ole esimerkiksi astianpesukonetta. Mikäli harmaita jätevesiä muodostuu sekä keittiöstä että peseytymisestä, suosittelemme esimerkiksi GeoTrap tai BioBox puhdistamoja, jotta puhdistuskapasiteetti ei jää vajaaksi.

Pienestä koosta on etua

Muihin harmaavesisuodattimiin nähden Matala 10:n ehdoton etu on sen pieni koko ja kompakti muoto. Pienestä koosta huolimatta suodattimen sisään on saatu mahdutettua iso määrä filtterielementtiä, lähes 16 m².

Matala 10:n mitat ovat:

  • korkeus 51 cm
  • leveys 37 cm
  • syvyys 59 cm

Minipuhdistamon sisääntuloaukko on vain noin 40 cm korkeudella, jolloin se on erittäin helppo kaivaa maahan tai asettaa kallion päälle sopivasti, jotta vesi pääsee virtaamaan suodattimeen ja sieltä ulos. Kaivuria ei siis Matala 10 minipuhdistamon asennukseen tarvita!

Toimintaperiaate

Matala 10 puhdistus perustuu biologiseen puhdistusprosessiin, jossa jätevesi virtaa hitaasti suodatinelementtien läpi. Näiden patentoitujen suodatinelementtien pintaan muodostuu bakteerikasvusto (biofilmi), joka hajottaa jäteveden ravinteita tehokkaasti.

Asennus

Matala 10 minipuhdistamo on voidaan asentaan joko upottamalla pieneen kuoppaan tai jättää kokonaan maan pinnalle, niin että vesi pääsee virtaamaan oikeansuuntaisesti. Mikäli maasto aiheuttaa haasteita läpivirtauksen suunnittelussa tai puhdistetun veden purkupaikka on kaukana, voidaan Matala 10 minipuhdistamossa hyödyntää puhdistamon sisään asennettavaa pumppua. Sisäänasennettu pumppu toimii erityisen hyvin esimerkiksi rantasaunoissa, joista vesi on purettava yläjuoksuun kauemmas rannasta. Kysy lisää Matala 10 minipuhdistamon pumpusta Pikkuvihreän asiakaspalvelusta!

Huolto

Matala 10 minipuhdistamoa on tarkoitus huoltaa kerran vuodessa ottamalla suodatinelementit ulos puhdistamosta ja ravistamalla kaikki irtoava kiinteä lika ja roska pois elementeistä suoraan kompostiin. Tarvittaessa suodatinelementit on syytä vaihtaa kokonaan uusiin, jos niissä esimerkiksi havaitaan isoja repeämiä. Elementit ovat kyllä tehty kestämään pitkään ja niille voi odottaa 10 vuoden käyttöikää. Muita huolto- tai käyttökustannuksia ei käytännössä ole. Suodattimen vaihtoelementit löydät täältä.

Käyttökokemuksia Ruotsista

Matala 10 minipuhdistamo on jo 15 vuoden ajan ollut markkinoilla Ruotsissa, jona aikana myytyjä laitteita on kertynyt tuhansia. Positiivista palautetta on tullut erityisesti lähes nollaa näyttävistä käyttökustannuksista sekä siitä, että tuotteessa ei ole rikkoutuvia osia. Minipuhdistamo ei myöskään vaadi sähköä tai muita erikoistarpeita toimiakseen.

Tekniset tiedot

Max kapasiteetti 400 litraa / vuorokaudessa
Korkeus 510 mm
Leveys 370 mm
Pituus 590 mm
Paino 8 kg
Tilavuus n. 75 litraa
Sisääntuloaukko korkeudella n. 390 mm
Ulostuloaukko korkeudella n. 100 mm

Puhdistustestitulokset

Matala 10 on testattu Ruotsissa valmistajan toimesta ja läpäissyt jätevesiasetuksessa asetetut vaatimukset harmaiden vesien puhdistuksesta. Tarkat puhdistustulokset löytyvät liitetiedostoista.

Voiko Matala 10 minipuhdistamoa käyttää talvella?

Matala 10 puhdistamoa voidaan käytettää talvella, mutta se tulisi eristää ja mahdollisesti myös varustaa itsesäätyvällä lämmityskaapelilla.

Minne voin tilata?

Hinta sisältää ilmaisen toimituksen Postin noutopisteeseen. Kotiin toimituksen hinta vaihtelee hieman tilauksen kokonaispainosta riippuen. Halutessasi voit myös itse noutaa tuotteet Rymättylästä varastoltamme. Kaikki toimitustavat ja niiden hinnat ovat esillä kassalla. Huomaathan kassalla täyttää ensin toimitusosoitteen, jotta näet kaikki tarjolla olevat toimitustapamme.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Pääsääntöisesti Matala 10 minipuhdistamon toimitusaika on 1-3 arkipäivää tilauksesta, jolloin tuote on noudettavissa valitsemastasi Postin noutopisteestä.

Kotiin toimitus tuo yleensä yhden päivän lisää toimitusaikaan, jolloin toimitusaika on arviolta 2-4 arkipäivää.

Halutessasi voit tilata tuotteen nyt ja ilmoittaa kassalla myöhemmän päivämäärän, jolloin toivot toimitusta (esimerkiksi kuukauden päästä mökkikuntasi Postiin).

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: