Ota yhteyttä

Matala 20 Biopuhdistamo

1 389,00 

Matala 20 biopuhdistamo on “pikkuveljeään” Matala 10 minipuhdistamoa tehokkaampi harmaavesisuodatin, joka soveltuu niin kesämökkeille kuin ympärivuotisiin vapaa-ajan asuntoihinkin. Matala 20 biopuhdistamon ominaisuuksia ovat puhdistettavat suodatuselementit sekä reilu 750 litran / vrk puhdistuskapasitetti.

 • Kapasiteetti max. 750 / vrk
 • Puhdistettavat suodatinelementit
Tuote ei vaadi sähköä Ilmainen toimitus

Varastossa: 6 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Matala 20 Biopuhdistamo on kesämökeille ja vapaa-ajan asunnoille tarkoitettu harmaavesisuodatin. Matala 20 Biopuhdistamo on pienempää Matala 10 puhdistamoa selvästi isokokoisempi ja omaa noin 750 litran / vrk puhdistuskapasiteetin. Näin ollen Matala 20 Biopuhdistamo sopii paremmin varustelluille kesämökeille esimerkiksi 5-10 henkilön saunavesien pesuun tai keittiön jätevesien puhdistukseen.

Käyttökohteet

Biopuhdistamo 20 soveltuu hyvin kesämökeille ja vapaa-ajan asunnoille. Biopuhdistamo toimii ympärivuotisissakin käyttökohteissa, mutta jos puhdistamoa käytetään talvellakin niin se tulee eristää esimerkiksi Finnfoamia käyttäen koteloimalla sekä varustaa sähkökäyttöisellä sulanapitokaapelilla. Näin Biopuhdistamo pysyy sulana talvellakin.

Jos talvikäyttöä ei ole, niin jäätyminen ei varsinaisesti haittaa itse Biopuhdistamoa, sillä runko ja suodatinelementit kestävät jäätymisen. Huomioi kuitenkin, että suodatinelementtien tulee olla keväällä sulaneet ennen kuin käyttö voi taas jatkua.

Toimintaperiaate

Matala 20 Biopuhdistamon toiminta perustuu biologiseen puhdistusprosessiin, jossa jätevesi virtaa hitaasti biopuhdistamon sisällä olevien suodatinelementtien läpi. Jätevesi muodostaa suodatinelementtien kanssa bakteerikasvuston (biofilmi), joka hajottaa jäteveden ravinteita tehokkaasti.

Asennus

Matala 20 Biopuhdistamo asennetaan tulo- ja purkuputkien väliin mihin se tontilla parhaitan sopii. Biopuhdistamon voi halutessaan upottaa maahan tai jättää maanpinnalle. Tärkeää on, että jätevesi pääsee luonnollisesti virtaamaan putkisossa ja suodattimessa oikeaan suuntaan. Purkuputken paikka tulisi olla mahdollisimman kaukana mahdollisista alueen vesistöistä. Olethan yhteydessä etukäteen kuntasi ympäristöviranomaiseen, ennen kuin hankit ja asennat biopuhdistamon.

Huolto

Matala 20 Biopuhdistamossa on sama huoltoperiaate kuin Matala 10 puhdistamolla. Biopuhdistamon sisällä olevat suodatinelementit on tarkoitus huoltaa 1-2 kertaa vuodessa, riippuen käytöstä. Huolto tapahtuu nostamalla suodatinelementit ulos Biopuhdistamosta sekä irroittamalla kaikki irtoava kiinteä lika ja roska pois elementeistä. Irtoavan lian ja roskan voi laittaa esimerkiksi kompostiin. Tarvittaessa suodatinelementit on vaihdettava kokonaan uusiin, mikäli niissä ilmenee repeämiä tai ovat muuten kuluneet rikki. Huomaathan, että Matala 20 Biopuhdistamon elementit on kyllä suunniteltu kestämään vuosia käytössä, mutta ikuisia ne eivät ole. Tämä seikka on syytä ottaa huomioon Biopuhdistamon elinkaaren käyttökustannuksia arvioitaessa.

Käyttökokemuksia Ruotsista

Matala puhdistamoita on jo 15 vuoden ajan ollut markkinoilla Ruotsissa, jona aikana myytyjä laitteita on kertynyt tuhansia. Positiivista palautetta on tullut erityisesti puhdistettavista suodatinelementeista sekä siitä, että tuotteessa ei ole rikkoutuvia osia. Biopuhdistamo ei myöskään vaadi sähköä tai muita erikoistarpeita toimiakseen, paitsi jos Biopuhdistamoa käytetään myös talvella.

Tekniset tiedot

 • Kapasiteetti: noin 750 litraa / vrk
 • Korkeus: 660 mm
 • Leveys: 600 mm
 • Pituus: 800 mm
 • Paino: 26 kg
 • Tilavuus: noin 175 litraa

Toimitussisältö

 • Biopuhdistamon runko ja kansi
 • Suodatinelementit
 • Tuuletusputken hattu 75 mm
 • Tiivisteet sisään- ja ulostuloaukoille
 • Asennus- ja käyttöohjeet

Puhdistustestitulokset

Matala 20 Biopuhdistamo on testattu Ruotsissa valmistajan toimesta ja läpäissyt jätevesiasetuksessa asetetut vaatimukset harmaiden vesien puhdistuksesta. Tarkat puhdistustulokset löytyvät liitetiedostoista.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: