Ota yhteyttä

Green käymäläjätekompostori

459,00 

Pikkuvihreä Green Käymäläjätekompostori sopii erityisesti käymäläjätteen kompostointiin. Se erottaa kaksoispohjansa avulla ylimääräisen nesteen kompostimassasta kanisteriin. Sopii hyvin esimerkiksi pakastavan käymälän jätteen käsittelyyn.

  • asetusten mukainen suljettu kompostori
  • erinomainen kompostointiteho
  • reilu koko 330 litraa
Ilmainen toimitus

Varastossa: yli 15 kpl

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Raaka käymäläjäte sisältää ravinteita ja bakteereja, joita ei saa päästää käsittelemättöminä luontoon eikä erityisesti vesistöön. Kompostoinnin aikana nämä haitalliset bakteerit häviävät ja käymäläjäte muuttuu hyödylliseksi maanparannusaineeksi. Määräysten mukaan käymäläjätteen kompostointi tulee tehdä niin, että nestettä ei pääse valumaan luontoon. Green Käymäläjätekompostori on määräysten mukainen, tehokas kompostori käymäläjätteelle.

TOIMINTAPERIAATE

Green Käymäläjätekompostorin tärkein osa sen kaksoispohja, joka toimii kuten altakasteleleva kukkaruukku. Se päästää ylimääräisen nesteen kompostimassasta pois, mutta toisaalta mahdollistaa nesteen imeytymisen kapillaarisesti takaisin kompostimassaan. Näin kompostin sisältö pysyy sopivan kosteana ja kompostoituminen on tehokasta.

Ylijäämäneste valuu nesteletkua pitkin kanisteriin. Tämän suotonesteen voi yleensä kaataa takaisin kompostoriin, jossa sen sisältämä urea kiihdyttää kompostoitumista edelleen.

Kompostorin kannessa on tuuletusputken hattu ja kyljissä ilmastointiaukot, josta kompostiin tulee happea.

TOIMITUSSISÄLTÖ

  • kompostorisäiliö, kaksoispohja ja kansi
  • nesteletku ja -kanisteri
  • renkaat
  • kuivikesäkki

KÄYTTÖKOHTEET

Green Käymäläjätekompostori sopii erityisen hyvin

  • pakastavan käymälän
  • kuivikekäymälöiden
  • pienten ekovessojen ja yöastioiden

jätteen jälkikäsittelyyn. Näissä kuivakäymälöissä jäte ei joko lainkaan kompostoidu tai se ei ehdi kuin esikompostoitua. Greenissä jälkikompostointi hoituu helposti.

KÄYTTÖ

Käymäläjätettä suositellaan kompostoitavaksi 6-12 kk suljetussa kompostorissa. Kompostista mahdollisesti valuvaa suotonestettä ei saa päästää luontoon, vaan se on kerättävä ja kompostoitava muun massan kanssa. Mikäli käymäläjäte on märkää, on hyvä käyttää turvetta ja muuta kuivaa puutarhajätettä kompostorissa sitomassa nestettä.

Kun komposti on valmista, eli se aistinvaraisesti on jo mullan näköistä eikä se haise, voidaan se käyttää multana ja ravinteena pihalla. Jos käymäläjätettä tulee paljon, voi olla järkevää käyttää kahta kompostoria: kun toiseen lisätään uutta jätettä, saa toinen kompostoitua valmiiksi rauhassa.

LEVEYS SYVYYS KORKEUS
Kompostisäiliön koko 66 cm 82 cm  92 cm
Tuotepaketin paino 21 kg
Tilavuus 330 litraa kanisteri 20 litraa
Nesteletku kyllä halk. 32 mm pituus 150 cm

Voiko samaan kompostoriin laittaa keittiön biojätettä?

Kyllä voi. Käymäläjätteen mukana tulee kompostoriin ureaa, joka tunnetusti kiihdyttää kompostointia. Siksi hyvin voi myös keittiöjätteen laittaa samaan kompostoriin. Tärkeää on kuitenkin huolehtia, että kompostimassa ei ole liian märkää, koska sekä käymäläjäte että keittiöstä tuleva biojäte sisältävät nestettä. Kosteuden tasapainottamiseksi on hyvä lisätä kuiviketta kompostoriin ja tarkkailla tilannetta.

Mitä jos kompostori jäätyy?

Green käymäläjätekompostori kestää hyvin jäätymisen, vaikka se olisi aivan täynnä. Tärkeää olisi säilyttää kompostoria syksystä kevääseen aurinkoisella paikalla, jotta auringon lämpö tulisi maksimaalisesti hyödynnettyä.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: