Ota yhteyttä

Puucee

Rakas ja tärkeä puucee omaa paljon nimiä suomen kielessä: huussi, pikkula, hyyskä, ekola, huusi jne. Meillä suomalaisilla on myös hyvin erilaisia kokemuksia huussista.

Osalla päällimmäisenä on kauhukokemukset pihan perällä nököttäneistä haisevista, pimeistä hyyskistä, joihin osa on kieltäytynyt menemästä. Paljon myös niitä, jotka ovat täysin hurahtaneita puuceen tuunaukseen. Heidän huussinsa ovat huippuvarusteltuja, tapetoituja ja joskus katossa roikkuu kristallikruunu!

Sijoita ulkohuussi lähelle käyttäjiä ja kauas rantaviivasta aurinkoiseen paikkaan

Kaiken kaikkiaan sisustus on jokaisen oma makuasia, mutta tietyt perusperiaatteet kannattaa muistaa ulkohuussia suunnitellessa. Käytön kannalta ratkaisevaa on ulko-wc:n sijoituspaikka, joka kannattaa valita mahdollisimman läheltä mökkiä ja niitä reittejä, joita muutenkin kuljetaan pihalla. Aiemmin puucee jouduttiin hajuhaittojen vuoksi laittamaan mahdollisimman kauas pihapiiristä, mutta nykyaikaisten käymälöiden kanssa tämä historiaa. Lisäksi paikka saisi mielellään olla kaukana rantaviivasta, jotta esimerkiksi tulvan tai korkean veden aikaan käymäläjäte ei pääsisi vesistöön. Jos vielä suunniteltuun huussin paikkaan osuu hyvin aurinkoa, on sekin eduksi, sillä lämpö edistää kompostointia ja nesteen haihdutusta.

Tilava huussi on helppo asioida

Itse puuceerakennusta suunnitellessa kannattaa valita mieluummin hieman tilavampi kuin pienempi. Etenkin syvyysmitta pohjan alassa on tärkeä, jotta käyttäjä mahtuu sisään käymälän eteen. Tilaa pitäisi löytyä myös kuivikkeille, papereille ja muille tärkeille tarvikkeille.

Sopivalle seinustalle huussia kannattaa laittaa yksi tai useampi ikkuna tuomaan luonnonvaloa tuomaan. Usein puuceen sisäväriksi ohjeistetaan valitsemaan taivaansininen, koska sen väitetään torjuvan kärpäsiä. Tämä on varmasti totta, mutta paljon tärkeämpää hyönteisten torjunnassa on oikein toimiva ja asennettu käymälälaite.

Pikkuvihreästä huusseja moneen makuun

Pikkuvihreällä on valikoima laadukkaita kotimaisia huussirakennuksia- niin elementti- kuin hirsirakenteisia. Huussi kotipihalle, mökille sekä julkisiin kohteisiin. Kun tilaat meiltä huussin ja käymälälaitteen, voit olla varma että kokonaisuus on yhteensopiva. Pikkuvihreän huussivalikoimasta huussirakennukset pieneen mökkikäyttöön sekä myös vilkkaampaan asiakas- ja yleisökäyttöön. Tee-se-itse tekeville tarjoamme myös mallihuussin piirustukset ilmaiseksi!

Etkö löytänyt sopivaa huussia? Tuliko kysymyksiä?

Ari auttaa sinua kaikissa huussiasioissa. Ota yhteyttä!

02-242 1089 [email protected]