Ota yhteyttä
Helsinki Huussi uutelassa (2)

Helsinki-Huussi #2 otettiin käyttöön juuri syysloman alla Uutelassa

Helsingin kaupungin projekti yleisökuivakäymälöiden perustamiseksi on taas edennyt. Juuri koululaisten syysloman alkuun saatiin Uutelan kodan viereen valmiiksi Helsinki-Huussi numero kaksi. Ensimmäinen Helsinki-Huussihan on ollut käytössä jo vuoden päivät Pornaistenniemessä. Nyt kelpaa ulkoilijoiden pistäytyä asioilla molemmilla alueilla!

Helsinki Huussi uutelassa (4)

Vessa on yksi kaupunkilaisten yleisimmistä toiveista

Kaupunkilaisten toiveet yleisövessoista on kuultu Helsingissä. Toivottuja paikkoja Helsinki-Huusseille on jo tässä vaiheessa kymmeniä. Bajamaja ei enää ole toivottu ratkaisu ongelmaan, muun muassa ulkonäkö- ja viihtyisyyssyistä. Muovikopperot ovat olleet myös alttiita ilkivallalle, kun taas sympaattinen Helsinki-Huussi on saanut lempeän vastaanoton käyttäjiltään.

Toinen Helsinki Huusseista valmistui Uutelaan, jossa ennen oli vain sininen bajamaja. Kumpaan nyt itse menisit vessaan?

Lisää Helsinki Huusseja tulossa

Pilotointiprojekti Helsinki-Huussien osalta on kuitenkin vielä kesken. Tarkoitus on testata erilaisia kokoonpanoja erilaisiin käyttökohteisiin ja löytää muutama vakiohuussi, joita sitten voitaisiin suoraan tehdä erilaisiin paikkoihin kaupungin alueella. Pornaistenniemi on pilotti erittäin vilkkaasta kaupunkialueen kohteesta, kun taas Uutela edustaa luontokohdetta, jossa käyttäjiä on vähemmän. Huussissa asioiva ei todennäköisesti eroa huomaa, mutta eri huussimalleja ylläpidetään ja huolletaan hieman eri tavoin. Pikkuvihreä on aktiivisesti mukana näiden eri mallien luomisessa ja testauksessa.

Helsinki Huussi kartalla
Uusin Helsinki Huusseista sijaitsee Uutelassa.

Vessoja kaivataan myös muualla kuin Helsingissä

Helsinki ei ole yksin vessa-asioiden äärellä, vaan tämä sama ongelma pohdituttaa monessa kunnassa ja kaupungissa. Toiveita yleisövessoista sataa palautekanaviin, mutta budjetit ovat niukkoja – etenkin jos aina lähdetään laskemaan vesivessaratkaisun kautta. Yleisökuivakäymälän saisi monesti aikaan murto-osalla vesivessan kustannuksista, mutta tämä usein ei tule suunnittelijoille mieleen ja ehkä myös hyviä esimerkkejä uupuu. Helsinki-Huussi onneksi on pioneeriprojekti, joka osoittaa ratkaisun toimivuuden!

Helsinki Huussi uutelassa (1)