Ota yhteyttä

Pikkuvihreän Tuuletusputkipaketti 75 mm

43,00 

Pikkuvihreä Tuuletusputkipaketti on valmis asennuspaketti kuivakäymälän tuuletukseen. Kaikissa kuivakäymälöissä oikein järjestetty tuuletus vaikuttaa oleellisesti käymälän toimintaan. Monissa markkinoilla olevissa kuivakäymälöissä on halkaisijaltan 75 mm tuuletusputki.

  • poistaa hajuhaittoja
  • tehostaa nesteen haihdutusta
  • tehostaa kompostointia
  • auttaa käymälän huollossa

Lue lisää

Tuote ei vaadi sähköä

Ei varastossa

Toimitusaika: 1-3 päivää

Kuvaus

Kuivakäymälöissä ilmastoinnilla on suuri merkitys käymälän käyttömukavuuteen sekä toimintaan. Oikeaoppinen tuuletus toimii niin, että istuin on alipaineistettu ja tuuletus imee ilmaa istuimen ja jätesäiliön kautta ulos. Tällöin kuivakäymälä on usein hajuttomampi kuin vesi-wc. Myös nestettä haihtuu tuuletuksen mukana tehokkaasti. Tämä edistää samalla kompostointia ja vähentää käsiteltävän nesteen määrää.

Tuuletukseen kannattaa siis panostaa kuivakäymälää asennettaessa. Tutustu kuitenkin ensin kuivakäymäläsi ohjeisiin. Voit myös kysyä meiltä lisää asiasta!

TOIMITUSSISÄLTÖ

  • Joustava tuuletusputki, musta Ø 75 mm, pituus 50 cm, 1 kpl
  • Tuuletusputken hattu Ø 75  mm, 1 kpl
  • Tuuletusputkien yhde Ø 75 mm, 1 kpl
  • Tuuletusputki Ø 75 mm, pituus 100 cm, 2 kpl
  • Putkenkannake Ø 75 mm, metalli,  2 kpl

ASENNUS

Ilmastointi kannattaa asentaa niin, että tuuletusputki menisi mahdollisimman suoraan ylös, mielellään huussin tai rakennuksen harjan yli. Usein joudutaan kuitenkin tekemään mutkia, mutta ne olisi hyvä yrittää pitää loivina. Joustoputki liitoksena kompostikäymälään auttaa viemään linjaa sopivasta kohden, esim. huussin takaseinää pitkin ylös. Mukana tulevilla metallisilla HT-kannakkeilla saa putket kiinnitettyä seinään. Metallikiinnikkeitä taivutetaan niin, että etäisyys seinästä tulee sopivaksi. Tuuletusputken päähän tulee sadehattu, ellei käytössä ole tuulituuletinta.

LISÄVARUSTEET

Tarvittaessa ilmastointia voi tehostaa vielä tuulituulettimella tai sähköisellä kanavatuulettimella. Etenkin sisäasennuksissa suosittelemme vahvasti käytettäväksi sähköistä kanavatuuletinta. Samoin, jos perinteisellä huussilla on paljon käyttöä ja hajuhaittoja ilmenee, on tuulituuletin putken päähän paras lisävaruste tilannetta korjaamaan.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: