Pikkuvihreä ProBio Bokashi

117,00 

Pikkuvihreän ProBio Bokashi on jokaisen koti- ja mökkikeittiön tehokas minikompostori. ProBio Bokashi kompostoi kaikki keittiöjätteet todella nopeasti, jopa 8-12 viikossa.

  • kompostiaineena suomalainen luomutuote
  • laadukkaat ja kestävät kompostiastiat
  • tehokas prosessi – biojäte nopeasti mullaksi
  • mahdollistaa kompostoinnin vaikka kerrostalossa

Lue lisää

Kuvaus

Pikkuvihreän ProBio Bokashi on erityinen kompostiastia, joka erottelee kompostinesteet biomassasta sisäänrakennetulla välipohjalla. ProBio Bokashissa hyödynnetään Suomen Biokiertotuotteen kehittämää ja valmistamaa ProBio Tech Kompostitehostin -nestettä, joka sisältää runsaasti luonnossakin esiintyviä hajottajamikrobeja. Hajottajamikrobien ansiosta ProBio Bokashi kompostoi keittiöjätteesi jopa 8-12 viikossa.

TOIMINTAPERIAATE

Pikkuvihreän ProBio Bokashi pitää sisällään kaksi Bokashi -astiaa, joita täytetään vuorotellen. Kun toinen astia on täyttynyt keittiössäsi, otetaan käyttöön tyhjä astia. Toisen astian ollessa käytössä, voidaan edeltävä astian antaa rauhassa kompostoitua. Kun keittiöjätteet ovat kompostoituneet mullaksi, voidaan multa käyttää esimerkiksi kasvimaalla tai kukkapenkissä. Kahden Bokashi -astian lisäksi pakettiin kuuluu 3 litran hanapakkaus Suomen Biokiertotuotteen valmistamaa kompostitehostinta, joka riittää päivittäisessä käytössä noin vuodeksi. Paketissa myös pieni kauha kompostitehostimen annosteluun ja nestekuppi kompostinesteen tyhjennykseen sekä musta laippa kompostimassan tiiviiksi painelua varten.

Prosessin aikana Bokashi -astia lämpenee useita kymmeniä asteita, jopa yli 40° Celcius asteeseen tuottaen samalla reilusti kompostinestettä. Bokashi-astian alaosassa olevan hanan kautta kompostinesteet on helppo tyhjentää esimerkiksi kukkapenkkiin tai -ruukkuun. Tämä ravinnerikas neste on erinomaista lannoitetta kasveille.  Ilmatiiviin kannen ansiosta ProBio Bokashi ei haise lainkaan keittiössäsi. Tavallisesta kotikompostoinnista poiketen, ProBion hajottajamikrobit toimivat täysin hapettomassakin tilassa.

TOIMITUSSISÄLTÖ

KÄYTTÖKOHTEET

Bokashi-kompostointi sopii keittiöjätteen kompostointiin kotitalouksissa ja on erityisen sopiva kerrostaloihin tai muualle missä ei omaa pihaa ole käytettävissä kompostointiin. Bokashi tuottaa oikein toimessaan paljon nestettä, jota voidaan käyttää puutarhalannoitteena tai sillä voidaan myös “hoitaa” viemäreitä, koska se auttaa oikean mikrobitasapainon ylläpidossa vesihuollossa.

Sana ”Bokashi” tulee japanin kielen sanaparista boka shi, joka tarkoittaa käynyttä eloperäistä ainetta. Yleisesti Bokashi kompostoinnilla tarkoitetaan EM-mikrobeja hyödyntävää hapettomassa tilassa toimivaa orgaanisten ainesten kompostoitumista. Kompostoitumisprosessi hyödyntää maitohappobakteereja, entsyymi- ja hiivasieniä sekä muita pieneliöitä. ProBio on Suomen Biokiertotuotteen kehittämä kompostitehostin, joka sisältää juuri kyseisiä hapettomassa tilassa toimivia mikrobeja mahdollistaen tehokkaan Bokashi kompostoinnin. Ja mikä parasta: ProBiotech kompostitehostin on kotimainen luomutuote!

KORKEUS LEVEYS SYVYYS
MITAT 37 cm 32 cm 26 cm
TILAVUUS 16 litraa

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: