Ale!

Pikkuvihreä Rumpukompostori

289,00  199,00 

Pikkuvihreän Rumpukompostori on kotikompostoreiden aatelia!

Pyöritettävä rumpu, ilmanottoaukot, tukevat renkaat, metallikahvat sekä auringossa kuumeneva musta väri tekevät rumpukompostoriin ihanteelliset olosuhteet keittiöjätteiden kompostoinnille.

  • tukevat renkaat ja kahva siirtelyyn puutarhassa
  • pyöritysmekanismi takaa tehokkaan sekotuksen –  ei lapiointia
  • musta väri imee auringonvalon ja lämmön tehokkaasti

Lue lisää

Tuote ei vaadi sähköä

Kuvaus

Pikkuvihreän Rumpukompostori on varta vasten suunniteltu luomaan ihanteelliset kompostoitumisolosuhteet niin, että kuka tahansa voi nopeasti ja vaivattomasti tehdä kodin ja mökin keittiöjätteistä multaa ja lannoitetta. Tavallisissa kotikompostoreissa kompostimassa herkästi pakkautuu usein liian ilmatiiviiksi tukkien hapen pääsyn ja hidastaen kompostoitumista. Tästä syystä kompostoreita joudutaan usein ”työstämään” esimerkiksi sekoitussauvalla tai talikolla. Rumpukompostorissa ongelma on kuitenkin ratkaistu kätevällä pyöritettävällä rummulla sekä kylkiin asetetuilla ilmanottoaukoilla, jolloin perinteistä kompostin tökkimistä ei tarvitse lainkaan tehdä.

Rumpukompostorin suunnittelussa on kiinnitetty erityishuomiota myös mattamustaan väriin, jolloin se lämpiää auringossa tavallisia kompostoreita nopeammin ja esimerkiksi sulattaa talven aikana mahdollisesti jäätyneen kompostimassan jo varhain keväällä.

TOIMINTAPERIAATE

Rumpukompostorissa on iso, 40 cm halkaisijaltaan oleva kansi, jonka saa kädensijasta helposti auki. Siitä laitetaan biojäte ja mahdollinen kuivike sisään. Aina materiaalia lisättäessä kannattaa rumpua hieman heilutella puolelta toiselle, jotta massa saa happea ja sekottuu. Rummun sisässä on vielä erilliset sekotuspiikit, jotka tehostavat kompostin sekotusta. Rummun saa halutessaan lukittua tiettyyn asentoon lukitustapilla.

Pikkuvihreän Rumpukompostorissa on tukevat renkaat, jotka helpottavat kompostorin liikuttelua ja tyhjennystä missä ikinä sitä käytätkään. Kampiosat ovat vankkaa metallia taaten pitkäikäisen käytön. Tyhjennys onnistuu vaivattomasti, kun Rumpukompostorin voi kärrätä suoraan tyhjennyspaikalle ja rummun kääntää ylösalaisin.

Kesähelteellä Rumpukompostori voi lämmetä jopa yli 50 C asteeseen tehden keittiöjätteistä selvää jo muutamissa viikoissa. Renkaiden avulla kompostoria voi siirtää pihalla aina kulloinkin sopivaan aurinkoiseen paikkaan.

TOIMITUSSISÄLTÖ

  • kompostostorirumpu
  • metallinen runkorakenne
  • kiinnikkeet ja ruuvit kasaamiseen
  • kasaus- ja käyttöohje

KÄYTTÖKOHTEET

Pikkuvihreä Rumpukompostori soveltuu hyvin perheen keittiöjätteen käsittelyyn. Sekoittelu, ilmanottoaukot ja musta väri tehostavat kompostoitumista niin että tilavuus riittää yleensä kotitalouden biojätteen käsittelyyn. Vaikka rumpu ei ole eristetty, se toimii pakkasten tuloon saakka ja lähtee taas toimintaan kevätauringon myötä. Talvikauteen kannattaa lähteä melko tyhjällä säiliöllä ja ajoittaa tyhjennys myöhäiseen syksyyn.

LISÄVARUSTEET

Halutessaan kompostorin toimintaa voi kiihdyttää biohajottajilla, kuten ProBio Tech. Etenkin kevätpuolella niillä voi saada kompostorin nopeasti heräämään ja kompostoitumisprosessin vauhdikkaasti liikkeelle.

SYVYYS LEVEYS KORKEUS
MITAT 64 cm 100 cm 88 cm (kahva)

76 cm (kompostori)

PAINO (TYHJÄNÄ) 17,5 kg
PAKKAUKSEN PAINO 19,5 kg
TILAVUUS 190 litraa