Pikkuvihreä 905 kuivikekäymälä

Pikkuvihreä kuivikekäymälä 905  on muotoilultaan tyylikäs ja helppokäyttöinen kuivakäymälä. Se ei vaadi vesi- , viemäri- eikä sähköliitäntää. Suuri, 120 litran säiliö sekä nesteen erottelu mahdollistavat harvat huoltovälit.

 • tyhjennys helposti renkaiden avulla
 • kuivikkeen lisäys suoraan säiliöstä kampea pyörittämällä

Lue lisää

Tuote ei vaadi vettä Tuote ei vaadi sähköä
Poista

Kuvaus

Pikkuvihreä 905 kuivikekäymälä on kapasiteetiltaan suuri, tyylikäs kuivikekäymälä, joka voidaan asentaa suoraan lattian päälle.  Se vaatii liittymät tuuletusputkelle sekä nesteletkulle ulos. Tyhjennys onnistuu helposti, sillä se ei vaadi mitäään työkaluja. Istuinosa on käytön aikana kiinni telakassa, josta se tyhjennystä varten vedetään irti. Nesteaukko sulkeutuu tällöin automaattisesti. Pyörien avulla säiliöosa viedään tyhjennyspaikalle.

TOIMINTAPERIAATE

Pikkuvihreä kuivikekäymälässä kaikki jäte: neste, kiinteä ja paperit menevät samaan säiliöön. Käymälässä käytetään kuiviketta, jota voi lisätä helposti istuinosan kahvaa pyöräyttämällä tai myös suoraan perinteisesti kauhalla jätteen päälle.Tasainen turpeen lisäys takaa kuivakäymälän hajuttomuuden ja edistää kompostoitumista.

Säiliön sisärakenteen ansiosta ylimääräinen neste, joka ei imeydy kompostiin valuu takaosan venttiilin kautta nesteletkua pitkin ulos keräilyyn. Tämä on edellytys sille, että kompostoituminen alkaa jo käytön aikana ja että hajuhaittoja ei synny.

MITAT

 • korkeus lattiasta takaa 75 cm
 • leveys istuinosa 60 cm
 • etureunan korkeus 52 cm
 • säiliön pituus alhaalla 72 cm

TOIMITUSSISÄLTÖ

 • käymälä: valkoinen istuinosa kuivikesäiliöllä sekä vaalean ruskea säiliöosa
 • tuuletusputkea, halk. 75 cm,  3 kpl  x 50 cm  ja 1 kpl 32 cm
 • tuuletusputkien yhteet 3 kpl ja seinäkiinnikkeet 2 kpl
 • nesteletku 2 m, halk. 32 mm
 • turvekauha
 • asennus- ja käyttöohje

HUOLTO

Kun kuivikekäymälän jätesäiliö täyttyy, käännetään tuuletusputkea säätöosasta irti, nostetaan valkoinen yläosa pois päältä ja vedetään jätesäiliö ulos kiinnitystelakasta pyörien avulla. Nesteulostulo sulkeutuu tässä automaattisesti. Pyörien avulla säiliö voidaan viedä vaivatta tyhjennyspaikalle, esim. puutarhakompostorin luo. Tyhjennyksessä ei tarvita työkaluja eikä nesteletkua tarvitse irrottaa.

Tyhjennyksen jälkeen kaadetaan säiliön pohjalle reilu kerros kuiviketta, noin 5-10 cm. Tämä edistää kompostoinnin aloitusta.

KÄYTTÖKOHTEET

Pikkuvihreä kuivikekäymälä 905 sopii mökin kuivakäymäläksi niin sisätiloihin kuin huussiinkin. Iso jätesäiliönsä ansiosta se sopii isommankin porukan käyttöön.

Ennen hankintaa, tarkista, että säiliö mahtuu tyhjennysreitin kaikista ovista ja muista esteistä. Säiliön reunoilla on myös nostokahvat, joten sitä voi tarvittaessa nostaa esim. kynnysten yli.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

Jos tilaa tai käyttöä on vähän, voi vaihtoehtona olla pieni ja näppärä Pikkuvihreä 506 kuivikekäymälä, joka pienten mittojensa puolesta sopii hyvin ahtaisiin tiloihin.

Mikäli kuivikekäymälä asennetaan sisätiloihin, on välttämätön lisävaruste joko sähköinen kanavatuuletin tai ilman sähköä toimiva tuulituuletin.

Ylimääräisen nesteen eli suotonesteen keräilyyn tarvitaan kanisteri tai vaihtoehtoisesti nesteen voi suodattaa GeoTrap Huussisuodattimella.

Kuivikekäymälän kompostoitumista voi tehostaa ProBio Tech Kompostitehostimella. Se pienentää käsiteltävän nesteen määrää, ehkäisee hajuhaittoja sekä helpottaa käymälän huoltoa.