Ota yhteyttä
Ale!

Pikkuvihreä 506 kuivikekäymälä

Alkaen: 99,00 

Pikkuvihreä 506 kuivikekäymälä on kätevä vedetön käymälä moneen käyttökohteeseen. Sen voi asentaa niin ulkohuussiin kuin sisälle. Tyhjennys on vaivatonta kaksoissäiliön sekä automaattisesti sulkeutuvan nesteventtiilin ansiosta.

 • tyhjennys näppärästi ilman työkaluja
 • pienet mitat: mahtuu moneen tilaan
Tuote ei vaadi vettä Ilmainen toimitus

Valitse haluamasi lisävarusteet:

Pikkuvihreä tuulituuletin

Tuulen voimalla herkästi pyörivä, laadukas Pikkuvihreä tuulituuletin. Sopii esimerkiksi kuivakäymälän tuuletukseen tai pienen mökin ilmanvaihdon tehostamiseen. Sopii joko 75 tai 110 mm tuuletusputkeen. Huippuherkkä laakeri!

Pikkuvihreä käymälätuuletin 75 mm

Pikkuvihreän käymälätuuletin on tarkoitettu kuivakäymälöiden tuuletukseen. Kanavatuuletin sopii halkaisijaltaan 75 mm ilmastointiputkeen. Toimintavarma ja kestävä tuuletin.

 • poistaa hajuhaitat
 • tehostaa nesteen haihdutusta
 • torjuu kärpäsiä

Kuvaus

Pikkuvihreä 506 kuivikekäymälä sopii mittojensa puolesta moneen tilaan: vierasmökkiin, saunatupaan, rappujen alle yms. pieneen vapaaseen tilaan. Se voidaan asentaa suoraan lattialle, eikä se  vaadi sähkö- tai viemäriliitäntää.

Tuuletusta varten tarvitaan läpivienti katolle tai seinästä ulos sekä nesteletkulle ulostulo takaa seinästä. Esikompostoitunut jäte tyhjennetään helposti nostamalla sisempi säiliö ulos. Tuuletus- tai nesteputkea ei tarvitse irroittaa tyhjennyksen ajaksi.

TOIMINTAPERIAATE

Pikkuvihreä 506 kuivikekäymälässä kaikki käymäläjäte sekä paperit menevät samaan säiliöön. Säiliön sisällä on mekanismi, jonka avulla ylimääräinen neste erottuu ja pääsee ulos takaosan nesteletkua pitkin. Tämä on edellytys sille, että kompostoituminen alkaa ja hajuhaittoja ei synny.

Kuivikekäymälässä käytetään kuiviketta kompostoinnin edistämiseksi. Sitä voi lisätä joko käymälän omasta säiliöstä kahvaa kääntämällä tai perinteisesti suoraan kauhalla jätteen päälle.

MITAT

 • ulkomitat: syvyys 706 x leveys 390 x korkeus 590 mm
 • istuinosan korkeus 420 mm
 • kuivikesäiliön tilavuus 12 l
 • jätesäiliön tilavuus 44 l
 • Ilmastointiputken liitäntä: 75 mm
 • Pakkauksen kokonaispaino 13 kg

TOIMITUSSISÄLTÖ

 • vaalean ruskea säiliöosa: sisempi ja ulompi säiliö
 • valkoinen istuin osa + kuivikesäiliö
 • tuuletusputket, halkaisija 75 mm (4 putkea, kukin 500 mm)
 • tuuletusputkien liittimet, halkaisija 76 mm (3 putkea, kukin 90 mm)
 • nesteletku, halkaisija 32 mm (pituus 200 cm)
 • letkuklemmari nesteletkun liittämistä varten
 • muovikauha kuivikkeelle
 • käyttöohjeet

HUOLTO

Kun kuivikekäymälän jätesäiliö täyttyy, nostetaan valkoinen istuinosa pois ja nostetaan sisempi jätesäiliö ulos käymälästä. Pohjan nesteventtiili sulkeutuu automaattisesti kun säiliö nostetaan pois paikoiltaan. Tyhjennys käy siis nopeasti, siististi ja koskematta tuuletus- tai nesteletkun liitoksiin.

Esikompostoitunut käymäläjäte viedään ulos esim. puutarhajätteen kanssa samaan kompostoriin, jossa sen voi antaa rauhassa maatua loppuun. Kun säiliö otetaan uudelleen käyttöön, peitetään pohja noin 5-10 cm paksuudelta kuivikkeella. Tämä auttaa kompostoitumisen käynnistymistä.

KÄYTTÖKOHTEET

Pikkuvihreä 506 kuivikekäymälä sopii pieneen, 1-2 hlö kausittaiseen käyttöön mökillä. Se sopii myös täydentämään vaikkapa ulkohuussia “kakkoskäymälänä” sisätilassa, sauna- tai vierasmökissä.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

Jos käyttötarve on suuremmalle kuivikekäymälälle, voi vaihtoehtona olla Green Toilet kompostikäymälä tai virtsan erotteleva käymälä Separett Villa.

Mikäli kuivikekäymälä asennetaan sisätiloihin, on välttämätön lisävaruste joko sähköinen kanavatuuletin tai ilman sähköä toimiva tuulituuletin.

Ylimääräisen nesteen eli suotonesteen keräilyyn tarvitaan kanisteri tai vaihtoehtoisesti nesteen voi suodattaa GeoTrap Huussisuodattimella.

Kuivikekäymälän kompostoitumista voi tehostaa ProBio Tech Kompostitehostimella. Se pienentää käsiteltävän nesteen määrää, ehkäisee hajuhaittoja sekä helpottaa käymälän huoltoa.

Kaksoissäiliö helpottaa huoltoa

Kuivikekäymälässä on kaksi säiliötä sisäkkäin, joista sisempi nostetaan ulos tyhjennyksen ajaksi. Valkoinen päälikansi nousee paikaltaan ilman työkaluja. Kuvassa tuotepakettiin vakiona sisältyvät osat.

Suotonesteet erotellaan seinämällä

Kuivikekäymälän sisässä on takana pieni väliseinä, joka erottelee ylimääräiset suotonesteet kiinteästä käymäläjätteestä. Väliseinän takaa suotonesteet ohjataan reiän läpi nesteletkua pitkin esimerkiksi keräilykanisteriin tai huussisuodattimeen.

Tuuletusputkia ei tarvitse irroittaa

Kuivikekäymälän valkoinen pääliosa on suunniteltu niin, että sen voi nostaa pois paikaltaan tuuletusputkia irroittamatta tyhjennyksen ajaksi. Näin ollen huoltotoimenpiteisiin ei tarvita mitään ylimääräisiä työkaluja. Nostat vain kannen pois ja viet sisäastian tyhjennettäväksi jälkikompostiin – kuten esimeriksi Green käymäläjätekompostoriin.

Itsestään sulkeutuva venttiili

Käymälän takaosassa on itsestään sulkeutuva venttiili, joka sulkeutuu kun käymälän sisäastia nostetaan ylös huoltotoimenpiteen aikana. Näin suotonesteitä ei pääse valumaan ulos astiasta kun sitä kannetaan tyhjennyspaikalle.

Tuotearvioita ei vielä ole.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: