Ota yhteyttä
Ale!

Pikkuvihreä kuivikekäymäläpaketti

199,00 

Pikkuvihreä kuivikekäymäläpaketti on moderni “avaimet käteen” -ratkaisu niin mökille sisälle kuin huussiin. Sähköisellä kanavatuulettimella varustettu kuivikekäymälä on täysin hajuton ja siksi erittäin miellyttävä käyttää. Kuivikekäymälän tyhjennys onnistuu helposti ilman työkaluja tai liittimien irrotusta.

 • Tuuletin takaa hajuttomuuden sisätiloissakin
 • Tyhjennyksen ajaksi ei tarvitse irroittaa putkia
 • Siro, mitoiltaan pieni käymälä sopii moneen tilaan
Tuote ei vaadi vettä Ilmainen toimitus

Kuvaus

Pikkuvihreän kuivikekäymälä on ulkonäöltään moderni, täysin hajuton ja vedetön kuivakäymälä. Tässä valmiissa paketissa on kaikki, mitä tarvitset käymälän asennukseen ja käyttöönottoon. Etenkin sisätiloihin asennettaessa käymälän hajuttomuuden takaa pakettiin kuuluva sähköinen kanavatuuletin. Kuivikekäymälä erottelee ylimääräisen nesteen kiinteästä jätteestä säiliön sisässä ja näin kompostoituminen voi alkaa jo käytön aikana. Kuivikkeen lisääminen onnistuu pyörittämällä käymälälaitteen yläosassa olevaa kahvaa.

TOIMINTAPERIAATE

Pikkuvihreän kuivikekäymälässä on kaksi astiaa sisäkkäin. Sisemmän astian takaosassa on nesteelle ulostuloreikä, josta ylimääräinen neste pääsee nesteletkua pitkin ulos. Kuivikekäymälän hajuttomuuden ja oikean toiminnan kannalta on tärkeää, että liika neste pääsee ulos. Suotoneste keräillään kanisteriin. Kun sisempi astia täyttyy kiinteästä jätteestä, kuivikkeesta ja papereista, se voidaan kätevästi nostaa ulos käymälän tyhjennystä varten. Jotta suotonestettä ei valuisi tyhjennyksen aikana, on sisäsäiliön pohjassa erityinen venttiili, joka automaattisesti sulkee nesteen ulostulon huollon ajaksi. Oivan muotoilun ansiosta, käymälä voidaan huoltaa täysin ilman työkaluja, eikä tuuletus- tai nesteletkuun tarvitse koskea tyhjennyksen aikana.

TOIMITUSSISÄLTÖ

 • Kuivikekäymälä (ulko- ja sisäsäiliöt, valkoinen yläosa)
 • Istuin ja kansi, kiinnikkeet
 • Tuuletusputket (4 x 50 cm, halkaisija 75 mm)
 • Tuuletusputken hattu
 • Tuuletusputkien liittimet (3 x 90 mm, halkaisija 76 mm)
 • Suotonesteletku (pituus 2 metriä, halkaisija 27 mm)
 • Letkuklemmari nesteletkun kiristykseen
 • Muovikauha kuivikkeelle
 • Pikkuvihreän kanavatuuletin (pituus 29 cm, halkaisija 75 mm; johdon pituus 1250 mm)
 • Kanisteri suotonesteelle (20 litraa)
 • Kuivikesäkki
 • Käyttöohje

HUOLTO

Kuivikekäymälän säiliö (44 litraa) on normaalikäytössä sen verran pieni, että se ei yleensä ehdi kompostoitua loppuun saakka säiliössä. Täten, se vaatii yleensä paikan, jossa voi esikompostoituneen jätteen kompostoida loppuun. Kun säiliö täyttyy, se nostetaan ulos ja viedään ulos, esimerkiksi puutarha– tai käymäläjätejätekompostoriin tai muuhun vastaavaan, jossa käymäläjäte saa rauhassa maatua mullaksi.

Kuivikekäymälän ylijäämäneste keräillään nesteletkua pitkin kanisteriin. Se on ravinnerikas liuos, jonka voi myös kaataa kompostiin, jossa sen sisältämä urea kiihdyttää kompostin toimintaa. Sitä voi myös suoraan käyttää koristekasvien (ei syötävien) lannoitukseen. Suotonesteen pääsy vesistöön, ojaan, lampeen, kaivoon tms. on kuitenkin estettävä.

KÄYTTÖKOHTEET

Pikkuvihreän kuivikekäymälä sopii mökille sisävessaksi ulkohuussin rinnalle tai pieneen kausittaiseen käyttöön 1-3 hengelle ainoaksi käymäläksi. Sen ehdoton etu on sen pienet mitat, minkä vuoksi sen saa helposti rappusten alle, komeroon yms. ylimääräiseen pieneen tilaan. Kuivikekäymälän voi myös hyvin asentaa perinteiseen ulkohuussiin suoraan lattian päälle.

VAIHTOEHDOT JA LISÄVARUSTEET

Jos kaipaat kuivakäymälää, jolla on suurempi kapasiteetti, vaihtoehtona on Green Toilet Family 120, joka myös voidaan asentaa niin ulkohuussiin kuin sisätilaankin.

Pikkuvihreä Kuivikekäymälä 506  löytyy myös erillisenä tuotteena, ilman tämän paketin lisävarusteita.

Lisävarusteista kätevin on varmasti GeoTrap Huussisuodatin, jonka avulla suotoneste voidaan suodattaa ja imeyttää maastoon. Sen avulla voidaan välttää suotonesteen kanisterikeräily kokonaan.

Jos käyttöpaikassa ei ole sähköä käytössä, voi kanavatuulettimen korvata tuuletusputken päähän laitettavalla tuulituulettimella.

Mikäli tarvitset lisää tuuletusputkea tai mutkia asennukseen – ota yhteys meihin.

korkeus syvyys leveys
Ulkomitat 590 mm 706 mm 390 mm
Istuinkorkeus 420 mm
Kompostisäiliön tilavuus 44 l
Turvesäiliön tilavuus 12 l
Ilmastointiputki Ø 75 mm pituus yht. 200 cm
Nesteletku Ø 32 mm pituus 200 cm
Kanisteri tilavuus 20 l
Paino 13 kg

Suotonesteet erotellaan seinämällä

Kuivikekäymälän sisässä on takana pieni väliseinä, joka erottelee ylimääräiset suotonesteet kiinteästä käymäläjätteestä. Väliseinän takaa suotonesteet ohjataan reiän läpi nesteletkua pitkin esimerkiksi keräilykanisteriin tai huussisuodattimeen.

Tuuletusputkia ei tarvitse irroittaa

Kuivikekäymälän valkoinen pääliosa on suunniteltu niin, että sen voi nostaa pois paikaltaan tuuletusputkia irroittamatta tyhjennyksen ajaksi. Näin ollen huoltotoimenpiteisiin ei tarvita mitään ylimääräisiä työkaluja. Nostat vain kannen pois ja viet sisäastian tyhjennettäväksi jälkikompostiin – kuten esimeriksi Green käymäläjätekompostoriin.

Itsestään sulkeutuva venttiili

Käymälän takaosassa on itsestään sulkeutuva venttiili, joka sulkeutuu kun käymälän sisäastia nostetaan ylös huoltotoimenpiteen aikana. Näin suotonesteitä ei pääse valumaan ulos astiasta kun sitä kannetaan tyhjennyspaikalle.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: