Ota yhteyttä

Biokub Lämpökompostori 420L

395,00 

Lämpökompostorien testivoittaja Ruotsista! Biokub on kokonaan kierrätysmuovista valmistettu laadukas iso lämpökompostori.

  • helppo kasata ja hoitaa
  • sopii sekä keittiö- että puutarhajätteelle
  • suuri tilavuus 420 l
  • valmistettu Ruotsissa
Ilmainen toimitus

Kuvaus

Pikkuvihreä tuo markkinoille Ruotsissa kauan markkinoilla olleen, monissa kuluttajatesteissä voittoja saavuttaneen lämpökompostorin, Biokubin.

Biokub rakentuu lämpöeristetyistä muovielementeistä, jotka rakentuvat kompostoriksi kasaamalla kuin hirsitalo. Muovielementit ovat 100% kierrätysmuovia ja ne on täytetty eristävällä, freonivapaalla polystyreenillä. Musta väri toimii mainiosti kompostorissa, koska se imee itseensä auringonvaloa ja -lämpöä. Biokubin pohjalla on tiheä ritilä sitkeää kumimateriaalia, joka pitää jyrsijät loitolla, mutta päästää toisaalta maan lämpöä ja matoja alakautta sisään kompostoriin.

Biokubin iso tilavuus, 420 litraa, on enemmän kuin monissa muissa lämpökompostoreissa markkinoilla. Sen johdosta on usein mahdollista kompostoida sekä keittiöjätettä että puutarhan jätettä samassa, mikä usein parantaa kompostoitumistulosta.

Biokubin käyttö

Biokubin kasaus käy minuuteissa ilman mitään työkaluja. Pohjan ritilän päälle on hyvä ensimmäiseksi laittaa reilu kerros kuivaa puutarhajätettä, pieniä risuja yms. pitämään kompostia ilmavana. Tämän jälkeen voidaan aloittaa kompostorin käyttö. Kannen muovielementtejä on helppo siirtää sivuun eri reunoilta tarpeen mukaan, kun jätettä lisää.

Biokub lämpökompostorin hoito on sen avoimen ja matalan muodon vuoksi helppoa. Kannen elementtejä saa hyvin sivuun ja kompostia on helppo ilmastaa talikolla tai kompostisekoittajalla. Ilmastus on tärkeää, jotta kompostoituminen saisi happea. Liian tiivis komposti ei toimi, vaan se voi mädäntyä ja aiheuttaa hajuhaittaa.

Tyhjennettäessä Biokubin rakennetta voi tarpeen mukaan purkaa ja lapioida valmista multaa käytettäväksi puutarhassa.

Huomioi, että avoimen pohjarakenteen vuoksi Biokub ei sovellu tuoreen käymäläjätteen kompostointiin. Siihen löytyy Pikkuvihreän valikoimasta esimerkiksi Green Käymäläjätekompostori, joka on asetusten mukainen suljettu kompostori.

Tekniset tiedot

Tilavuus: 420 litraa
Pituus: 90 cm
Leveys: 90 cm
Korkeus: 90 cm
Paino: 24 kg

 

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: