BioBox M pienpuhdistamo

695,00 

BioBox M on pesu- sekä tiskivesien puhdistukseen erityisesti mökeille tarkoitettu harmaan veden suodatin. Puhdistus perustuu biologiseen prosessiin, jossa laitteen sisällä oleviin biofilmielementteihin muodostuu bakteerikanta, joka puhdistaa jäteveden luonnollisesti.

  • pestävät elementit, ei massan vaihtoa
  • matala korkeus (50 cm) – sopii pieneen tilaan
  • pienet käyttökulut
Tuote ei vaadi sähköä Ilmainen toimitus

Kuvaus

BioBox käyttää samaa menetelmää jäteveden puhdistuksessa kuin perinteiset maasuodatus- ja imeytyskentät, mutta pienempään kokoon tehostetusti pakattuna. Suodatinelementteihin kertyy käytössä luonnollisia mikrobeja, jotka poistavat orgaanista ainesta ja ravinteita biologisesti.

BioBox M:n kapasiteetti on 400 litraa /vuorokaudessa, mikä normaalisti riittää mökkikäytössä, kun käytössä on painevesi, mutta ei esimerkiksi astianpesu- tai pyykinpesukonetta.

TOIMINTAPERIAATE

Puhdistus perustuu biologiseen mikrobitoimintaan, joka tapahtuu suodatinelementeissä. Elementtejä on kolmea eri tiheyttä (290, 350, 450 m²/m³). Niiden avulla luonnossa yleisesti toimiva biosuodatus (biofilmi) prosessi on tehostettuna pienessä tilassa.

Elementeissä olevat mikrobit poistavat orgaanista ainesta ja ravinteita biologisesti. Elementtien suuren pinta-alan (vastaa maasuodatuksessa 5-6 m²) ja hyvän ilmankierron ansiosta puhdistus on hyvin tehokasta.

Puhdistettu vesi voidaan ohjata kivipesään tai maastoon. Suodatin voidaan asentaa maan päälle tai upottaa.

Mikäli suodatinta käytetään talvella, tulisi se eristää ja mahdollisesti myös varustaa itsesäätyvällä lämmityskaapelilla.

MITAT

  • korkeus 50 cm
  • leveys 60 cm
  • syvyys 60 cm
  • lähtö- ja tuloputken Ø 75 mm
  • lähtö- ja tuloputken korkoero 10 cm

HUOLTO

Suodatinelementit nostetaan ylös ja puhdistetaan tarvittaessa (vähintään kerran vuodessa) harjaamalla tai pesemällä. Elementeistä puhdistettava jäte kompostoidaan tai toimitetaan jätehuoltoon.

Elementeillä on pitkä käyttöikä, jopa 10 vuotta, mutta tarvittaessa niitä saa uusia varaosapakettina.

VAIHTOEHDOT

Jos käyttö on ympärivuotista, talouden koko os suuri tai käytössä on astianpesukone, tulisi valita suuremman kapasiteetin puhdistin, kuten BioBox XL tai GeoTrap Pienpuhdistamo.

 

Erittäin positiivinen yllätys toimitusketju kokonaisuudessaan – toimituksen nopeus ja toimitustapa. Siitä erityinen kiitos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Saattaisit myös pitää näistä tuotteista: