Ota yhteyttä

Juomaveden puhdistus

Monilla mökeillä ja vapaa-ajan asunnoilla hyödynnetään usein oman kaivon vettä talousvetenä. Tyypillistä on, että kaivovesi ei ainakaan aina vastaa laadultaan vesijohtovettä, vaan sitä on tarve suodattaa. Pikkuvihreän valikoimassa on muutamia, erityisesti kevyeen mökkikäyttöön sopivia suodattimia, joilla usein saa kaivovedestä talousvedeksi kelpaavaa.

Jos kaivosi on ollut kauan käyttämättä tai et tiedä sen laatua, on hyvä ensin teettää siitä vesitutkimus. Valmiita tutkimuspaketteja voi tilata monilta valmistajilta. Tällöin voidaan varmistua veden laadusta ja valita sopiva suodatin käyttötarkoitukseen. Juomaveden puhdistaminen mökillä helpottaa elämää aika paljon, kun vettä ei enää tarvitse kantaa mukana.

Erityisen suosittu on ollut valikoimamme Jalovesitorni, jota voidaan käyttää kantoveden kanssa. Muut suodatinmallit soveltuvat paineveden kanssa käytettäviksi.

Jos sinulla on jo käytössä suodatin, on tärkeää vaihtaa suodatinpatruunat ajoissa, jotta puhdistustulos pysyy hyvänä. Valikoimassamme on myös erilaisia suodatinpatruunoita erilaisiin käyttötarkoituksiin. Järviveden suodatinta käytetään esimerkiksi järven tai lammen veden esisuodatukseen humuksesta vaikkapa paljuun vettä pumpattaessa. Pienemmät suodatinpatruunat sopivat talousveden puhdistukseen esimerkiksi ruosteesta.

Huomiothan, että valikoimassamme ei ole suodattimia, joiden avulla voisi merivedestä saada talousvettä. Siihen tarvitaan usein melko järeä järjestelmä, joita myyvät alan erikoisliikkeet.

Järjestä: